Vršovice, Strašnice, Eden, Malešice, Záběhlice i Michle jsou městskými částmi s bohatou zástavbou, kde není nouze jak o vilové čtvrti, tak o klasické panelové domy, kulturní objekty nebo firemní sídla. U stále většího počtu objektů se můžeme setkat s ostrahou zaměřenou na ochranu majetku.

Ostraha v Praze i v dalších regionálních městech i obcích se setkává se stále větší oblibou. Lidé už zjistili, že chránit majetek proti zlodějům je opravdu důležité, protože návštěva lupičů je velmi nemilým zážitkem. Ať už jde o krádeže v bytech, domech nebo firmách, dochází vždy k újmě na majetku. Podle zkušeností bezpečnostní agentury TOP security nemusí jít jen o samotné věci, které byly ukradeny, ale také o poškození dveří, oken nebo výkladních skříní, které byly použity jako vstupní body.

5 kroků k dobře zvládnutému zabezpečení

Mechanické zabezpečení – lepší než nic

V dnešní době už je mechanické zabezpečení jen základním prvkem bezpečnosti, se kterým si zloději většinou hravě poradí. Určitě je ale lepší mít alespoň nějaké mechanické ochranné prvky. Ty mohou být zastoupeny:

* bezpečnostní zámky
* bezpečnostní dveře
* mříže
* závory

Ochranka se psem. FOTO: Topsecurity.cz

Bezpečnostní systémy – ochrana ve dne i v noci

Řádově vyšší úroveň představují elektronické zabezpečovací systémy. V dnešní době je naleznete pod označením „poplachové zabezpečovací a tísňové systémy“ (PZTS) a patří sem především zabezpečovací ústředny napojené na bezpečnostní čidla, detektory a alarmy. Kromě spuštění poplachu vás zabezpečovací systémy mohou okamžitě upozornit na poplach prostřednictvím zaslání SMS na přednastavené telefonní číslo.

Velmi dobrou volbou jsou také kamerové systémy. Ty nejen, že nepřetržitě monitorují prostory, kde se dá předpokládat výskyt pachatelů loupeží (prostory v oblasti vstupů, oken, garáží atd.), ale záznam z kamer lze využít jako prostředek pro identifikaci pachatelů. U moderních kamerových systémů najdete i řadu praktických funkcí, jako je noční vidění, rozpoznání obličejů, živý přenos, upozornění na vstup do předdefinovaného prostoru, hlasové upozornění a mnoho dalších.

Hojně využívaným bezpečnostním prvkem jsou také přístupové systémy, které znemožňují vstup do objektu těm, kteří tam nemají co dělat. Přes přístupový systém se lze dostat jen s pomocí příslušného identifikátoru, kterým může být čip, karta, bezpečnostní kód, otisk prstu nebo třeba sken oční duhovky.

Zapomenout byste neměli ani na další bezpečnostní opatření jako je instalace elektronické požární signalizace nebo použití videotelefonů a interkomů, díky kterým můžete vidět, kdo žádá o vstup do domu nebo do firmy.

Fyzická ostraha – strážní si se zloději hravě poradí

V dnešní době už není žádnou novinkou ani využívání služeb fyzické ostrahy. Ostraha v Praze 10 bývá zastoupena strážnými, kteří mohou provádět řadu činností:

1. obsluha recepce nebo vrátnice
2. patrolovací hlídka
3. pochůzková činnost kolem střežených rodinných domů, bytových domů nebo firemních objektů
4. ostraha v rezidenčních čtvrtích
5. ostraha u škol

Domácí bezpečnostní přístroje. FOTO: Topsecurity.cz

Pracovníci fyzické ostrahy přitom nemusí působit jako chlapíci v uniformě, ale mohou být oděni v civilu a okolí střežit velmi nenápadně.

Nebo naopak mohou být velmi nápadní, a to zejména, když jsou ozbrojeni nebo když působí jako ostraha se psem. Taková ozbrojená ostraha objektů v Praze už opravdu budí respekt a rozhodně působí jako odstrašující prvek.

PCO – když potřebujete, aby byl někdo stále po ruce

Velmi dobré výsledky lze očekávat při využití napojení bezpečnostních systémů na pult centrální ochrany (PCO), kde pracují vyškolení pracovníci dohledového centra, kteří vyhodnocují poplach vyvolaný zabezpečovacími systémy klienta a podle situace mohou na místo vyslat kontrolní tým ostrahy.

Bezpečnostní agentura – „all in one“

Dělat si starosti s každým typem zabezpečení zvlášť může být zdlouhavé a namáhavé. Proto je výhodnější využít služeb bezpečnostní agentury, která zpravidla poskytuje všechny služby najednou – nejen, že vám připraví bezpečnostní řešení na míru a namontuje zabezpečovací systémy, ale poskytne i spolehlivé a zkušené pracovníky fyzické ostrahy, kteří jsou odborně školeni a cvičeni na zajištění bezpečnosti majetku i osob.

Bezpečnostní kamera. FOTO: Topsecurity.cz

Udělat z Prahy 10 bezpečnější místo je na každém z nás a s pomocí profesionálních technologií a pracovníků bezpečnostních firem je cesta k ochraně majetku a osob opět o něco jednodušší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *