Legendární humorista, kreslíř a fyzik zaměřený na teorii relativity Pavel Kantorek zemřel již před pěti lety. Stále ale vycházejí knihy, brožury, časopisy a kalendáře s jeho humorem. Zatím poslední je Velikonoční kalendář z nakladatelství InGarden.

Školící a výstavní firma Ingarden ve Strašnicích se stará o kreslené vtipy Pavla Kantorka. Čas od času vydá publikaci s jeho kresbami nebo uspořádá prodejní výstavu. Posledním počinem je velikonoční kalendář s podtitulem Historické okamžiky.

Kalendář se drží křesťanského ro28ku, tedy od ukřižování Krista o Velikonocích do příštích Velikonoc.

Velikonoční kalendář 2021 Pavla Kantorka. REPRO: InGarden

Velikonoční kalendář Pavla Kantorka je v prodeji v prostorách InGarden, Nad Primaskou 292/45, Praha 10. Termín převzetí je nutno domluvit mailem ingarden@ingarden.cz  nebo telefonem 603 485 193. Kalendář je možné také zaslat poštou. Stojí 250 Kč. balné a poštovné 100 Kč.

Kantorek zde ve svých vtipech glosuje absurditu českých a moravských dějin. K pochopení je třeba mít znalosti dějepisu aspoň ze základní školy.

Výběr kreseb pro každý měsíc je nevyrovnaný. Od špičkových vtipů s přesahem daleko za dějiny skočí majitel kalendáře hned další měsíc do komunálního humoru, aby se příště zase povznesl na křídlech intelektu.

Je vidět, že historie byla pro autora tak trochu bokovka. Jeho nejlepší a nejvtipnější díla se totiž dotýkají věčnosti – ať už si bere jako jejich pozadí nejmodernější vědecké poznatky o času, prostoru a vesmíru, nebo oblíbené kočičí problémy.

Pavel Kantorek: Velikonoční kalendář 20121/2022. FOTO: DESÍTKA.cz

Pavel Kantorek na webu: Wikipedie – YouTube – Klasika na G.cz – Výběr na Oook.cz – Galerie na Kreslenyvtip.cz – 1150 vtipů

Kupte si knihy ilustrované Pavlem Kantorkem na Kosmas.cz

Pavel Kantorek na DESÍTKA.cz

2017 Poslední Kantorkova výstava

2013 Kantorek vystavuje letní vtipy

2011 Vtipy z emigrace

2016 Výstava v Malešickém parku

2015 Vánoční výběr

2015 Letní výstava vtipů

2014 Kočky, kočky, kočky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *