rolety

Látkové rolety jsou v módě jednou více a jindy méně, ale v bytech, domech  a kancelářích slouží neustále.

Praktické a levné řešení

Má to praktické důvody: Výrobci nabízejí nepřeberné množství barev, materiálů a vzorů za přijatelné peníze. Látkové rolety mohou být funkční součástí firemního interiéru, stejně jako luxusním doplňkem vašeho domova, nebo třeba designovým prvkem, který podtrhne architektonicky výjimečný prostor.

Perfektně a zároveň jednoduše zastíní jakoukoliv místnost před prudkým sluncem, nebo vytvoří přistíněnou atmosféru na sledování prezentací, filmů či jenom popovídání s přáteli či obchodními partnery.

Hezký byt zastíněný duoroletou. FOTO: Labona.cz

Látkové rolety se ovšem používají také tam, kde záleží především na trvanlivosti a funkčnosti, tedy třeba v nemocnicích, léčebnách, ve školách i výrobních dílnách.

Duorolety jako záclony i žaluzie

Nejnovějším trendem mezi látkovým roletami jsou tak zvané duorolety, neboli rolety den a noc. Střídají se na nich dva různě průsvitné druhy látek. Vybírat lze z mnoha barevných kombinací, ale účel je pořád stejný: Duoroletu můžete používat jako záclonu ve dne a k zastínění večer a v noci.

Reprezentativní vzhled moderního interieru podtrhují decentní látkové rolety. FOTO: Labona.cz

Interiér s duoroletami získá od prvního pohledu velmi zajímavý vzhled. Kouzlo spočívá ve dvojité látce, která se za sebou střídá a vytváří krásný efekt. Roleta je navinuta dvojitě a díky posunu pruhů a jejich překrývání měníte velmi jednoduše množství světla v místnosti.

Držák a ovládací řetízek jsou vyrobené z tvrzeného bílého plastu na hřídelce. Místo plastu lze použít luxusnější kov. Před instalací si sami určíte, zda chcete roletu ovládat zleva či zprava.

Látkové duorolety rolety jsou určené především k odstínění interiéru. Pokud potřebujete úplně zatemněnou místnost, zvolte roletu se zcela zatemňující látkou.

Instalace je jednoduchá

Montáž látkových rolet je velmi jednoduchá a zvládne je svépomocí každý. Zvláště v době koronavirové pandemie je to důležité!

Nejprve změříte velikost okna a podle tabulek na webu Labona.cz určíte potřebnou velikost rolety. Objednáte si ji, zaplatíte a dostanete ji poštou i se všemi potřebnými držáky, řetízky, šrouby a navíjecím mechanismem.

Látkové rolety den a noc se hodí do každého bytu. FOTO: Labona.cz

Můžete si ji namontovat sami, na což potřebujete trochu šikovnosti a základní domácí nářadí, nebo pozvete hodinového manžela, případně rovnou stavební firmu, která má v popisu práce údržbářské drobnosti.

Rolety se obvykle montují rovnou na okno. Může se stát, že máte málo prostoru mezi rámem a špaletou, což by znamenalo, že by nešlo okno úplně otevřít. Problematické to je především u balkonových dveří v panelových domech. V takovém případě se roleta montuje na zeď nad okno či dveře.

Zastíněné okno. FOTO: Labona.cz

Látkové rolety lze montovat na strop, do prostoru mezi okna, nebo přímo na okna. Navíjecí mechanismus můžete skrýt do garnýže nebo zavěsit na strop. Pokud nechcete do oken vrtat šrouby, lze koupit tak zvané rolety bez vrtání.

Látkové rolety na řetízek se velice snadno montují a jednoduše mění či opravují. Společně s nízkou cenou to umožňuje výměnu rolety spolu s každou změnou nábytku nebo vymalováním jiným odstínem omítky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *