První část modrých zón placeného parkování bude zpoplatněna od 24. srpna ve Vršovicích a na Vinohradech. Pro tamní obyvatele a podnikatele se dnes 15. července začínají prodávat parkovací oprávnění.

Zájemce potřebuje s sebou občanský průkaz a technický průkaz od auta nebo motocyklu. Oprávnění se vydává na radnici Prahy 10, Vršovická 68. Platit lze hotově nebo kartou.

Roční poplatek činí pro občany s trvalým pobytem na první zapsané vozidlo na jednu fyzickou osobu 1200 Kč,  nebo 600 Kč, pokud parkujete pouze ve své čtvrti a nepřemisťujete se autem po Praze 10. Pro první vozidlo fyzické osoby starší 65 let, nebo držitele průkazu ZTP, ZTP-P, která má místo trvalého pobytu ve vymezené oblasti, činí poplatek 360 Kč. Za druhé vozidlo se platí 3500 Kč a za třetí 24 000 Kč

Vyšší poplatky platí majitelé nemovitostí a podnikatelé s provozovnou. Za první vozidlo zaplatí 3500 Kč a za každé další 24 000 Kč.

Systém modrých zón, který zavádí placené parkování na veřejných ulicích, je dílem koalice VLASTA + ODS + Piráti pod vedením starostky Renaty Chmelové (VLASTA).

INFO: Parkování Praha 10 

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *