Jste začínajícími podnikateli a rádi byste si založili svou první společnost? Případně již nějakou firmu vlastníte, avšak chtěli byste rozšířit své portfolio o další akvizici?

V obou případech vám může založení firmy dosti usnadnit a urychlit pořízení si tzv. ready – made společnosti. Jedná se o firmu, jež pro vás byla předzaložena v souladu se všemi zákonnými náležitostmi, které platí v České republice.

Takováto společnost je řádně zapsaná v obchodním rejstříku, má své sídlo, IČO a plně splacený základní kapitál. Pro vás to znamená, že po jejím odkoupení se můžete ihned bez zbytečného odkladu začít věnovat vašemu podnikání.

Čas a důvěra jsou v podnikání velmi důležité. FOTO: Parker and Hill

Hlavní výhoda takovéto ready-made s.r.o. tkví v úspoře času. Oproti založení s.r.o. standardní cestou vám dokáže tento způsob ušetřit klidně i pár týdnů, jež byste jinak museli věnovat chození po úřadech, právních poradcích a soudech.

Dejte přednost ověřenému prodejci ready-made společností

Časová úspora a možnost rychlého zahájení podnikání ale zdaleka nejsou jedinými výhodami ready-made společnosti. Mezi jejich další přednosti se řadí kupříkladu skutečnost, že vám díky nim odpadnou veškeré administrativní povinnosti a finanční náklady spojené se zakládáním firmy klasickou formou.

Kvůli své jednoduchosti jsou pak velice atraktivní třeba i pro cizince, kteří by chtěli nastartovat své podnikání v ČR.

Avšak při nákupu takovéto ready-made společnosti je nezbytně nutné dávat přednost ověřeným prodejcům. Prodej ready-made společností totiž naskýtá případným podvodníkům spoustu možností, jak vás ošidit.

Například vám tito nepoctivci mohou vnucovat firmu, která již dříve vykonávala svou činnost, přičemž během té doby si už stihla nadělat dluhy. Nicméně to se vám u nás v Parker & Hill nestane, neboť nabízíme výhradně ready-made společnosti, jež nikdy nebyly využity k výkonu žádné činnosti.

Koronavirus zamíchá s trhem, chopte se příležitosti

Rok 2020 a s ním spjatá koronavirová pandemie přinášejí nové obchodní příležitosti. K tomu abyste jich dokázali co možná nejlépe využít, je ale potřeba jednat rychle a nečekat, až se nových možností chopí někdo jiný.

V případě, že tedy máte k dispozici sortiment, pro který představuje současná situace šanci, pak se vám rychlé založení firmy prostřednictvím odkupu ready-made společnosti vyplatí ještě mnohonásobně více.

Svou vlastní firmu můžete mít založenu během několika málo hodin, stačí si jen ujasnit pár věcí. Třeba to, jaký název společnosti si budete přát, jaký předmět podnikání zvolíte a jací lidé v ní budou společníky a statutárními orgány.

Následně nám stačí tyto informace sdělit a o vše ostatní se už postaráme. Nejste si stále jistí, zda je pro vás ready-made společnost vhodným řešením? Využijte naši nezávaznou konzultaci na parkerhill.cz, kde to s vámi rádi probereme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *