Vybrat si ty správné kalhoty může být pekelně těžké a špatná volba nakonec ošklivě zmařit všechno úsilí. Zdálo by se, že pánské kalhoty nejsou až tak důležitým prvkem výsledného outfitu.

Nejen jeansy!

To je ale veliký omyl, kalhoty jsou jistě základním prvkem celého looku, a proto je vhodné věnovat se výběru pečlivě. Mnoho mužů nedá dopustit na své staré dobré osvědčené džíny. Na trhu je ale nespočet zajímavých kousků, kterým určitě stojí za to dát šanci. Nechejte se inspirovat a poradit, jak zvolit ty správné pánské kalhoty.

Správný střih a dobrý materiál

Pokud vyberete i ten nejmódnější a nadčasový kousek, nebude vám to nic platné, pokud vám nepadne. V pase musí kalhoty sedět tak, aby nepadaly a ani se nezařezávaly, či nepůsobily tlak na uzávěr. Okolo pánve a boků musí být dostatek látky, aby se nikde nenapínala a nekrčila se. To ale platí i obráceně, příliš mnoho látky nepůsobí esteticky.

Délka kalhot se liší od střihu a modelu. U těch klasických to znamená prostě tak akorát. Příliš krátké působí, jakoby jste z nich už dávno vyrostli, hodně dlouhé plandavé nohavice přes obuv a někdy dokonce i pod podrážkou zase vypadají jako zděděný model po starším bratrovi.

Dbejte i na kvalitu materiálu, špatná látka se rychle vytahá a po jednom obléknutí už kalhoty nikdy nebudou sedět tak jako poprvé ve zkušební  kabince.

Chinos – americké kalhoty mezi formálností a ležérností

Už jste slyšeli o chinos? Překvapivě se nejedná o čínský výrobek, ale o model pánských kalhot zpopularizovaný americkou armádou. Střihem a materiálem se tak řadí někde mezi společenské a ležérní kalhoty. Jsou většinou z bavlny a dostupné v rozmanitých barvách, lze je obléct pro vícero příležitostí.

Chinos by měly na vaší postavě dokonale sedět, nikde nenabývat ani nechybět, délka na milimetry padnoucí, prostě obkreslovat vaši siluetu.

Chinos lze kombinovat úplně se vším, záleží na účelu. Do společnosti k nim zvolte polo triko, košili, sako, klidně i kravatu a mokasíny. Pro odlehčení vezměte tenisky a lehký svetřík.

Modré džíny se hodí ke skoro každému oblečení. FOTO: Bolf

Stylové tepláky

Kalhoty nemusí vždycky znamenat společenskou událost. Při sportovnějších a volnějších příležitostech oblečte klidně ty teplákové. Nemusíte se bát experimentovat – tepláky v dnešním světě módy mají spoustu podob a najdete nespočet stylových modelů, které rozhodně nehlásí: „zrovna jsem vstal z gauče“.

Vyzkoušejte, jak vám padnou střihy joggers, zkuste třeba ty s opaskem, které nepůsobí tolik ležérně. In jsou stále tepláky se sníženým sedem, tzv. buggy, které jsou božsky pohodlné, stejně jako praktické tepláky kapsáčového stylu.

Vyberte si správné kalhoty

Výběr pánských kalhot je neomezený. Ano, džíny jsou super, ale uznejte, že se nehodí ke každé příležitosti a rozhodně nejsou tak pohodlné jako tepláky. Mějte v zásobě skvěle padnoucí model každého typu kalhot a budete na vše připraveni. Výše uvedené pánské kalhoty jsou k zakoupení na stránce: https://www.bolf.cz/cze_m_Panska-moda_Panske-kalhoty-809.html.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *