AKTUALIZACE Policie pátrala po pětileté Sofii Mikyškové. Byla nalezena ve Vídni na letiště i se svojí matkou, která ji unesla.

Dva muži ji vytrhli babičce z náruče v ulici Vlasty Průchové v Uhříněvsi v úterý 16. dubna po poledni.

Policie se obrátila se obrací na veřejnost o pomoc při pátrání nejen po pohřešované holčičce a její matce, ale také po automobilu, ve kterém byla dívka unesena. Jedná se o stříbrné Volvo XC 90, registrační značky 8S2 0469.

17. dubna AKTUALIZACE

Pětiletá Sofie Mikyšková, která byla včera unesena v Uhříněvsi, se našla spolu s matkou. Zadrželi je dnes dopoledne rakouští policisté na letišti ve Vídni.

Odpoledne pak chytili čeští policisté na udání jednoho únosce na brněnské dálnici a druhého o něco později na jednom nádraží na severní Moravě.

O dítě se už dva roky přetahují rodiče u soudu. Matka s ním má zakázaný styk. Poslední tři měsíce ho měla v péči babička. V úterý mířila spolu se Sofií na asistovanou schůzku s matkou a dnes ve středu se mělo konat další kolo soudního řízení mezi rodiči.

16. dubna

Pětiletá Sofie Mikyšková byla oblečena do růžové bundy s bílou podšívkou beránka. Na nohách měla modré džíny s černými kvítky a růžové boty. Na hlavě měla růžovou čepici.

Dívka je 120 až 130 centimetrů vysoká, hubené postavy, má kulatý obličej a zelenošedé oči. Vlasy má blond, dlouhé přibližně do poloviny zad, spojené gumičkami do dvou culíků.

Kriminalisté pátrají také po matce holčičky, dvaačtyřicetileté Zdeně Amálii Mikyškové Štolcové. Má s dcerou zakázaný styk, a proto byla holčička soudně svěřena do péče své babičky.

Žena má trvalé bydliště v Sokolově.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *