Vítězná koalice v Praze 10 – Vlasta, Piráti a ODS – podepsala koaliční smlouvu. Přečtěte si reakci poražené TOP 09: 

Pirátská koalice píše Radě, jakoby nevěděla, že nejdůležitější rozhodnutí týkající se majetku smí provádět pouze zastupitelstvo městské části a nikoli Rada. Její prohlášení je tak buď naprostou neznalostí fungování správy města, nebo poslední snahou vymezit se vůči stávajícímu vedeni radnice a odvést pozornost od vlastních problémů.

TOP 09, která oproti tvrzení nezvolené místostarostky Komrskové neměla většinu v Radě a ani post starosty, za pouhou polovinu volebního období odvedla práci, na které budou moci noví radní stavět, vypořádala se s mnoha neduhy minulosti.

Je úsměvné, že proti korupci brojí zrovna ODS, která na radnici stála u největších kauz jako Key Investments, plán na výstavbu miliardové radnice nebo zpackaná rekonstrukce BIO Vzlet.

Stejně tak je legrační, že proti klientelismu brojí koalice Vlasta, která dala na přední místa kandidátky 3 asistenty senátorky a zárove?? má toto volební uskupení za sebou kauzu dotačního podvodu jejich zastupitele Mračka.

Fakt, že Piráti vyměnili svůj odpor ke kumulaci funkcí své senátorky Chmelové za posty dvou nadbytečných místostarostů je už jen třešničkou na dortu.

Chápeme, že nová koalice nechce, aby se o jejím trafikaření, sbírání funkcí a nehezké minulosti mluvilo, ale nechceme sloužit jako kouřová clona.

Pirátská koalice prohlášením naznačuje, že hromosvodem všech jejich problémů budou předchůdci. My ale radnici předáváme v dobrém stavu, s mnoha započatými projekty, finančně stabilní.

Věříme, že pirátská koalice začne jednat opravdu jako koalice se všemi výhodami, riziky a odpovědností rozhodovacích pravomocí a přestane se uchylovat ke své běžné opoziční praxi – vydávání plytkých kritických prohlášení a výzev bez konstruktivních řešení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *