Kam si odkládáte větší finanční hotovost, šperky, dokumenty, důležité doklady, nebo třeba datové nosiče jako CD-ROM, flash disky a záložní hard disky? Nic z toho by neměl najít a odnést zloděj, neměl by je poškodit požár, a neměl by se k nim dostat nepovolaný člověk! Pokud ho ještě nemáte, pořiďte si domácí trezor či sejf ke každodennímu použití v bytě či rodinném domě.

Specializovaný internetový obchod Saffort.cz, nabízí domácí trezory, které jsou velmi populární díky nízkým cenám. Trezor se dá pořídit již za 1000 Kč.

Cena je sice důležité kritérium při výběru trezoru, ale důležité jsou především jeho vlastnosti a konstrukce. Je třeba si uvědomit, že trezor si obvykle pořizujeme na celý život, a měl by nám tedy dobře sloužit k účelům, na který ho potřebujeme.

Záleží na podmínkách vaší pojišťovny, jakou úrove?? bezpečnosti po vás požaduje, objemu uschovávaných předmětů a také využití při dennodenním provozu.

Nábytkové trezory

Menší nábytkové trezory jsou určené k zabudování do nábytku. Tomu odpovídá atraktivní design. V každém případě by měly být přišroubované ke zdi nebo podlaze, aby je případný zloděj nemohl odnést i s cenným obsahem.

Volně stojící trezory

Volně stojící trezory mají velké rozměry i hmotnost, často vyžadují zpevněnou podlahu. Jsou určeny pro objemný obsah, což znamená, že je využije jen málokterá domácnost. Za to dosahují nejvyšší odolnosti. Hmotnost volně stojících trezorů se počítá v tunách.

Trezory do zdi

Trezory lze zazdít do téměř jakékoliv zdi, do podlahy, pod schody a na jiná důmyslně ukrytá místa. Jejich výhodou je, že jsou nenápadné a v bytě či domě nijak nepřekážejí.

Vyberte si správný model

Tělo trezoru má nejčastěji tvar krychle nebo kvádru. Trezor se vyrábí z dvojitých kovových plátů a meziprostory jsou vyplněné betonem či izolačním materiálem.

Konstrukce může být ohnivzdorná nebo vodotěsná.

Zámek trezoru je buď mechanický nebo elektronický. Evropská norma EN 1300 rozděluje trezorové zámky podle bezpečnosti do tříd A, B a nejlepší C.

Zámek na klíč je nejlevnější. Mechanický kombinační číselník může ovládat více osob, které znají kód. Elektronický zámek ovládá klávesnice na dveřích trezoru. Elektronika je umístěné uvnitř, aby ji nemohl zloděj poškodit.

Zamykání trezoru je možné řešit také mnoha jinými způsoby, jako třeba snímačem otisků prstů, detektorem hlasu, nebo snímačem oka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *