pes

Kožené dámské a pánské opasky se prodávají s přezkou nebo bez ní. Výhodou prvních je, že výrobce sladí do jednoho módního dopl??ku barvu, tvar, velikost i délku a vy můžete opasek navléknout rovnou v obchodě. Opasky bez přezky, kterou máte svoji už z dřívějška, nebo si ji teprve kupíte, můžete nechat individuálně upravit.

Tuzemská kožedělná značka Dogmount v Uničově pod Jeseníky se specializuje na výrobu pánských i dámských opasků, obojků a vodítek pro psy a dalších doplňků z pravé kůže. Lze si od ní koupit kožené zboží, nebo si ho nechat udělat na zakázku přesně podle svých představ.

Oranžový opasek Aranine. FOTO: Dogmount

V případě ručního prošívání opasků a obojků poskytuje Dogmount doživotní záruku.

Solidní opasek na celý život

Vrcholem nabídky je luxusní pánský kožený pásek. Vyrábí se ze dvou vrstev kůže o celkové tloušťce 3,5 mm, která se ručně prošívá voskovanou vysokopevnostní nití. To zaručuje pevnost a zárove?? ohebnost opasku. Pokud s ním nebudete dělat doslova psí kusy (například na něm nebudete slaňovat, nebude se s ním válet v blátě, nebo do něho nebudete řezat nožem), měl by vám vydržet napořád až do konce života.

Kožený pásek je vhodný na každodenní nošení, na všechny typy příležitostí a neudělá ostudu ani na formálních setkáních či jednáních.

Onýtovaný opasek bez přezky se vyrábí podle přání zákazníka z pěti druhů hovězí hlazenice. Její tloušťka je 2 mm a pochází z alpského skotu kvůli odolnosti a tuhosti. Přírodní kůže se činí v Itálii nebo Německu nejstarší známou metodou zvanou třísločinění. Činidlem jsou výluhy z kůry dubu a jilmu. Výsledná useň je hnědá, těžká a nepropustná.

Barvené hlazenice jsou naopak chromočiněné, což je moderní metoda, ve které se využívá jako činidlo síran chromitý. Výsledná use?? je nasákavá a snáší vysokou teplotu, díky čemuž se dobře se barví.

Dogmount vyrábí hotové pásky se sedlářskou kolébkovou přezkou. Nebo si můžete vybrat opasek bez přezky.

Klasický kožený opasek. FOTO: Dogmount

Kožený opasek bez přezky si necháte upravit přesně na míru. Změříte se v pase, což odpovídá délce opasku na třetí dírce od konce. Šířka klasického opasku je 3 až 4 centimetry. Barvu si můžete vybrat stejně jako ozdobné hroty, pecky, pyramidky či hvězdičky. Do koženého opasku je možno vyrazit monogram.

Opasek, vodítko, obojek a adresář

K opasku je vhodné dokoupit další kožené dopl??ky, které uměřeně podtrhnou jeho jedinečnost. Typickým zbožím jsou například obaly na diáře, tašky, kufříky, či peněženky.

Firma Dogmount věrna svému jménu myslí v tomto ohledu na psy. K pánským i dámským opaskům vyrábí psí obojky a vodítka a také malé adresáře připojitelné k obojkům.

Opasek pro člověka a obojek pro psa. FOTO: Dogmount

Pro pejskaře je sice správný výběr obojku trochu věda, ale základní parametry jsou jasné. Čím je větší pes, tím potřebuje silnější obojek. Čím více pracuje v zápřahu, tím je jeho obojek masivnější a širší.

Když se podaří nasadit psovi správný obojek a pán se stejným opaskem ho vede na vodítku, je to nejen příjemná podívaná, ale také každý hned vidí, jaký mají oba dva životní styl a co je pro ně v životě důležité.

Kožený obojek pro psa. FOTO: Dogmount

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *