Milujete burčák a chcete ho letos poprvé ochutnat? Přijďte k Hamerskému rybníku do sklípku Fajna Ďura. Mají tam červený moravský burčák přímo z Maršovic.
Když se burčák stáčí ve správné fázi, obsahuje až šest procent alkoholu, ačkoliv dodavatel uvádí až 11 %. Kromě toho najdete v burčáku i velké množství vitaminů a kvasinek, které mají v sobě komplex vitaminu B. Jedním z nich je tiamin, který podporuje srdeční činnost.
Díky kvasinkám se v něm ukrývají i bílkovinné látky a kyselina pantotenová, která chrání tělo proti onemocnění sliznice a zažívacího ústrojí. Podobným zázrakem je i kyselina nikotinová a nikotinamid, který zabra??uje nervovým a kožním poruchám.
Správné pití
I když se vám na první ochutnání bude zdát, že pijete sladkou šťávičku a nic to s vámi nedělá, nenechte se zmást. Už mnohým se stalo, že na posezení vypili více jak litr burčáku. Když sedíte, je to v pořádku, ale v momentě, kdy vás čeká odchod domů nebo na toaletu, pěkně to s vámi zamává.
Dobře si pamatujte. Burčák je zdravou pochoutkou, která by vám v září neměla uniknout, ale pozor, je velmi zrádný!
INFO: Fajna Ďura