pocitac-abax2

Oprava notebooku se vyplatí, když ji provádí specialista. FOTO: ABAX

Máte problémy s notebookem a bojíte se, že jde o neopravitelnou závadu? V prvé řadě začněte myslet pozitivně a v řadě druhé nechte stanovení diagnózy na odbornících. Servis notebooků Praha, který je součástí celorepublikového servisního centra ABAX, ročně řeší stovky oprav.

O rentabilitě vypovídá statistika, podle které se nakonec realizuje 80 % přijatých zakázek. To v praxi znamená, že se cenová nabídka vyplatí 8 z 10 zákazníků. Zeptali jsme se techniků, jak opravy notebooků probíhají a proč jsou výrazně levnější než v autorizovaných servisech.

Jak je možné, že je servis v neznačkové opravně tak levný?

Začněme cenovou politikou. Mohlo by se zdát, že se oprava notebooku nemusí vyplatit. Pořizovací ceny výpočetní techniky průběžně klesají a ve značkových servisech se většinou cena pozáruční opravy vyšplhá na velmi vysokou částku. To je dáno tím, že autorizované opravny musí odebírat náhradní díly od českého distributora a navíc jsou svázáni určitými nařízeními. Bylo nám řečeno, že ve značkovém servisu často dochází ke zbytečné výměně celé základní desky nebo displeje notebooku namísto levnějšího komponentu, který je součástí většího celku.

pocitac-abax1

Ceny výpočetní techniky stále klesají. Vyplatí se počítač opravovat? FOTO: ABAX

Tip: Přečtěte si, jak notebook chránit před mrazem a předejít tak zbytečným problémům.

Pražský servis notebooků postupuje jinak. Nakupuje náhradní díly přímo od výrobců nebo zahraničních distributorů a snaží se o minimalizaci vstupních nákladů. To se projevuje na cenách oprav, které jsou výrazně levnější než ve značkových servisech. Servisní centrum se orientuje na všechny značky a mezi jednotlivými pobočkami tak najdete například: 

pocitac-abax3

Počítače se opravují ve specializovaných dílnách a s přesně určeným nářadím. FOTO: ABAX

Jak opravy notebooků probíhají?

Zákazníci si nemohou vynachválit komfort, se kterým se při spolupráci se servisním centrem setkávají. Po vyplnění online objednávky se pro notebook dostaví kurýrní služba, která ho odveze do servisu. Po diagnostice a stanovení ceny prací se zákazník rozhodne, zda s opravou souhlasí. Průběh zakázky lze sledovat na internetu. 

Svůj notebook můžete mít doma i do 24 hodin. Průměrná doba vyřízení zakázky je týden, ale zájemci si mohou připlatit za expresní opravu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *