Botič Histivař

Orientace ve světě osobních a rodinných financí není příliš složitá, ačkoliv je to na první pohled velmi široká a náročná problematika. Důležité jsou při tom ovšem seriozní informace, které poskytují důvěryhodné zdroje. Jedním z nich je finanční portál Hyperfinance.cz. Výhodou pro jeho uživatele je nezávislost, protože kromě srovnání produktů od různých finančních institucí nabízí zároveň jejich prodej jednotlivě nebo rovnou v celých balíčcích. Specializuje se především na různé druhy pojištění, půjčky, účty a dodavatele energie.

Pojištění pro život

Úrazové – v případě trvalých následků nebo smrti se vyplácí sjednaná náhrada. Lze dojednat také náhradu za ušlí zisk, pokud nemůžete chodit do práce a pobírat plat. Speciální pojistné balíčky jsou určené pro děti nebo pro celé rodiny.

Životní – pojistka kryje riziko, že náhle zemře živitel rodiny a je potřeba platit náklady na život, ale také třeba hypotéku či půjčku

Odpovědnost – škody na zdraví a majetku, které klient způsobí jiným osobám.

Pojištění na cesty

Zdravotní – Česká republika má s evropskými a některými dalšími státy dojednanou smlouvu o vzájemném proplácení zdravotních úkonů a na jejich území platí tuzemské povinné zdravotní pojištění. Český občan má tedy stejné podmínky, jako občan země, kde se mu zdravotní komplikace stanou a je potřeba je léčit. Toto pojištění platí ze zákona každý občan České republiky, případně za nevýdělečné osoby ho platí stát – jedná se například o děti, studenty, důchodce, matky na mateřské dovolené a nezaměstnané.

Cestovní – léčebné výlohy na úrazy a akutní onemocnění, první pomoc a hospitalizace v nemocnici.

Ztráta a zpoždění zavazadel – náhrada za ztracená zavazadla nebo nákup nutných věcí při zpoždění jejich dopravy do místa určení.

Storno zájezdu – při neúčasti na zájezdu hradí pojišťovna stornopoplatky.

Pojištění automobilu

Povinné ručení – každé auto i motocykl musí být pojištěné ze zákonu u některé z komerčních pojišťoven. Závisí především na objemu motoru a kraji či městě, kde je dopravení prostředek přihlášený k provozu. Povinné ručení slouží pro případy, kdy řidič nabourá do jiného auta, do chodce, nebo způsobí svým autem jinou škodu a je potřeba to zaplatit. Viník nehody sám z povinného ručení nic nezíská. České povinné ručení je vyžadováno také v zahraničí.

Havarijní – kdo chce získat peníze na opravu auta po nehodě, kterou způsobil, nebo dokonce za ukradené auto, musí se pojistit havarijně. Pokud nemáte auto pojištěné celoročně, můžete si koupit pojistku třeba jen na dovolenou v cizině.

Půjčka je velký závazek

Portál Hyperfinance.cz zprostředkuje půjčky, aby měli jeho uživatelé kompletní finanční služby na pár kliknutí počítačové myši. K dispozici jsou mikropůjčky, nebankovní půjčky, bankovní půjčky a hypotéky. Hyperfinance vám pomohou orientovat se na trhu a prozkoumat každou nabídku, ale rozhodnout se musíte sami.

Aby vám půjčka dobře posloužila, je nutné vědět, že půjčené peníze jsou stejně jako oheň dobrý sluha, ale zlý pán. Pokud je použijete s rozvahou a splácíte v dohodnutých termínech, mohou vám pomoci v nouzi, nastartovat podnikání, nebo financovat něco velkého, třeba koupi bytu či stavbu domu. Jestli peníze doslova rozházíte za hlouposti a nemáte na splácení, pak pán bůh s vámi! Anebo požádejte o konsolidaci půjček, které jste si dosud nabrali.

Mikropůjčky se obvykle využívají před výplatou, když dojdou peníze na rodinu či domácnost. Lze jimi splatit drobné ale neodkladné předchozí dluhy.

Nebankovní půjčky mohou pomoci lidem, kteří peníze potřebují hned, nebo nemají stálý příjem, případně jsou zapsaní v rejstříku dlužníků a žádná banka jim proto peníze už nepůjčí.

Bankovní půjčky jsou standardním finančním nástrojem pro jednotlivce i firmy. Výhodu mají především v tom, že banky si žadatele o úvěr předem proklepnou a ten by se posléze neměl dostat do neřešitelné dluhové pasti.

Hypotéky jsou dlouhodobé půjčky na desítky let jištěné nemovitostí (bytem či domem), na jejichž pořízení si klient půjčil od hypoteční banky. Pokud tedy přestane splácet, přijde o nemovitost, ale dál se už nezadlužuje.

Domácí finance

Portál Hyperfinance.cz pomáhá i s takovými běžnými záležitostmi, jako je zakládání či změna bankovních účtů, stavební spoření a také výběr dodavatele plynu a elektřiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *