Lékařky, které kladnými posudky umožnily držet zbraně psychicky narušenému vrahovi Lukáši Borovanovi z Nového Zahradního Města, se podle policie nedopustily trestného činu. Na pachatele napsaly pět posudků, že je způsobilý nosit zbra??. Přitom se léčil na psychiatrii a plánoval likvidaci několika lidí.

Čtěte více: Policisté našli oběť i vraha ze Zábehlic a Na Novém zahradním Městě se vraždilo
 

Vrah zaútočil 15. května v garáži na sídlišti ve Velenovského ulici. Zastřelený muž už dlouho předem žádal policii o ochranu, poukazoval na výhružné dopisy a nepříčetné chování svého budoucího vraha. Dokonce se kvůli němu odstěhoval, ale on si ho stejně našel.

Vrah druhý nebo třetí den po vraždě spáchal sebevraždu v nedalekém lesoparku Trojmezí a policisté našli jeho mrtvolu.

Policie trvá na tom, že v trestněprávní rovině muž nikdy nikomu nevyhrožoval. Při domovní prohlídce po vraždě ovšem policisté nalezli paruky, nalepovací vousy a hlavně snímky, adresy a plánky bytů naplánovaných obětí, nejen tedy nakonec mrtvého z Nového Zahradního Města. Garáž ve Velenovského ulici a okolí několik dní před vraždou pečlivě prohlížel a vedl si o tom písemné záznamy.

Lukáš Borovan se v minulosti léčil se schizofrenií a nespavostí. Při tom legálně vlastnil dvě střelné zbraně na zbrojní průkaz.

Česká tisková kancelář dnes uvedla, že podle šéfa vnitřní kontroly pražských policistů Jiřího Poláčka nevypracovala Borovanova praktická lékařka v roce 2013 posudek, o nějž ji policie několik měsíců žádala. Ačkoliv prý věděla, že muž trpí psychickými problémy, nesprávně se spolehla pouze na psychologické vyšetření od jiného lékaře, podle nějž byl muž k držení zbraně způsobilý. Občanský zaměstnanec policie poté na základě tohoto dokumentu dospěl k témuž závěru, což prý rovněž byla chyba. Když pak letos Borovanovi končila platnost zbrojního průkazu, kladný znalecký posudek mu prý zhruba dva týdny před vraždou vystavila jiná lékařka, která neměla příslušnou atestaci a ani nepožádala mužova nového praktického lékaře o předložení zdravotní dokumentace.

Přes to všechno tvrdí policie, že nikdo z policistů ani civilních zaměstnanců zásadně neselhal a dokonce ani lékaři nejsou za své profesní selhání postižitelní.

KOMENT???? DESÍTKA.cz:

Kdo nás tedy ochrání, až se rozhodne nás nějaká zrůda oddělat? Jen tak, nebo pro peníze, pro zábavu, nebo třeba kvůli psychické nemoci. Máme si koupit na černém trhu minomet, ruční granáty a samopal? A čekat, až nás přijde zabít?

Od čeho královsky platíme policajty a doktory? K čemu máme složité zákony, vyhlášky a nařízení? Jak je možné, že po zjevném lemplovství mnoha zúčastněných, které skončilo smrtí nevinného člověka, na ně okamžitě nenastoupil státní zástupce, Generální inspekce bezpečnostních sborů a Lékařské komora? Jak je možné, že po nich finanční úředníci nechtějí peníze, které by od zdravého pracujícího mladého člověka dostali na daních ve výši nejméně několika milionů?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *