skolacaltech-klobouk

California Institute Of Technology (CALTECH). Prestižní vysoká škola.

Pokud i vy patříte mezi fanoušky oblíbeného amerického sitcomu Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory), určitě jste v něm zaregistrovali prestižní americkou vysokou školu California Institute Of Technology, na které působil i hlavní hrdina tohoto seriálu, Sheldon Cooper. Univerzita Caltech se ale nezaměřuje pouze na technické obory – studovat na ní lze i jiné předměty, jako je např. historie, filozofie přírodních věd, angličtina a další. V současné době se jedná o jednu z nejprestižnějších univerzit na celém světě a o její vysoké úrovni svědčí mimo jiné i fakt, že na ní studovalo 17 držitelů Nobelovy ceny. Škola se nachází v americkém městě Pasadena, které leží ve státu Kalifornie.

Jak se na univerzitu Caltech dostat?

Dostat se na takto slavnou univerzitu ale není nic snadného – uchazeči o studium musí složit náročné přijímací zkoušky a jen ti nejlepší a nejnadanější dostanou příležitost studovat na této špičkové škole. Součástí přijímacího řízení je zkouška TOEFL, která prověřuje znalosti anglického jazyka – abyste tuto univerzitu mohli studovat, musíte tento jazyk umět opravdu dobře. Kromě ní pak ještě následuje řada dalších testů a velmi důležitou součástí přijímacího řízení jsou také podklady, které uchazeč k žádosti o studium dodá. Uchazeč o studium tak musí doložit nejen doklady o svém dosavadním vzdělání, ale také informace o svých mimostudijních aktivitách, doporučení od učitelů a další podklady. V případě úspěchu pak získá příležitost dostat to nejlepší vzdělání a učit se od nejlepších profesorů ve svém oboru.

Výhody studia na vysoké škole Caltech

Studium na prestižní americké univerzitě Caltech má jen samá pozitiva. Jaké jsou největší přednosti této slavné americké školy?

Individuální přístup ke každému studentovi

Na univerzitě Caltech je poměrně nízký počet studentů a na jednoho profesora tak připadají pouze tři studenti. Díky tomu je zaručen opravdu individuální přístup a bližší vztah mezi učiteli a jejich žáky.

Výzkumné projekty v průběhu studia

Už v průběhu studia se mohou studenti účastnit celé řady zajímavých výzkumných projektů, na nichž mají možnost spolupracovat s opravdovými špičkami v oboru. Získají tak velmi cennou praxi, která jim dá ještě mnohem více, než samotné přednášky.

Skvělá atmosféra a prostředí školy

Univerzita Caltech v kalifornské Pasadeně není kvalitní jen po stránce vysoké úrovně vzdělání, ale nabízí i mimořádně přátelské prostředí, které je na hony vzdálené od řady jiných vysokých škol. Studenti Caltechu tak mají ty nejlepší podmínky a mohou se vzdělávat v příjemné a přátelské atmosféře, jež je založena na důvěře a dobrých vztazích.

Nejlepší profesoři a slavné osobnosti

Dostat se na tuto školu není opravdu lehké a přijati jsou pouze ti nejlepší z nejlepších. Kdo se na univerzitu Caltech dostane, rázem se ocitne mezi absolutní elitou a získá možnost učit se od mnoha slavných osobností, které na této škole působí.

Stipendia od nadace Krsek Foundation

Kromě náročných zkoušek je zde ale ještě otázka financování studia. Studovat na vysoké škole v USA není nic levného a málokdo si takto drahé vysokoškolské studium může dovolit. Na druhou stranu by byla obrovská škoda, aby mladí a nadaní lidé, kteří by na školu byli přijati, nemohli studium realizovat pouze z finančních důvodů. Proto založil Tomáš Krsek svoji nadaci Krsek Foundation, která se zaměřuje na podporu nadaných studentů a umož??uje jim studium na předních světových univerzitách (nejen v USA, ale i jiných zemích). Díky této nadaci tak mohou kvalitní studium získat i ti, kteří by si jej jinak nemohli dovolit. Tomáš Krsek tak za dobu působení nadace pomohl mnoha mladým lidem splnit si svůj sen o kvalitním univerzitním vzdělání. Více informací o této nadaci naleznete na webových stránkách www.krsekfoundation.cz 

Zakladatel nadace Tomáš Krsek

Zakladatelem nadace Krsek Foundation je Tomáš Krsek, který patří mezi přední představitele plze??ské Škodovky. Poté, co úspěšně vystudoval Ekonomickou fakultu Západočeské univerzity, začal nejdříve pracovat jako makléř. O dva roky později pak nastoupil do plze??ské Škodovky, se kterou spojil svoji kariéru. Začal v ní jako asistent finančního ředitele, v dalších letech se ale postupně posouval dál a už v roce 1999 se dostal na pozici finančního ředitele společnosti Škoda. Později pak působil ve společnosti Škoda Holding, v níž se stal generálním ředitelem, následně odkoupil společnost Škoda Transportation. Zmíněnou nadaci, která pomáhá mladým nadaným studentům, založil Tomáš Krsek v roce 2011 společně se svojí manželkou Martinou.

skolacaltech-budova

California Institute Of Technology (CALTECH), Pasadena, USA. FOTO: Wikimedia

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *