slunecnice-zelenina-nahled

Prodej zeleniny na trhu Slunečnice v Zahradním Městě. FOTO: Kuba Turek

Farmářské trhy na Kubáni ve Vršovicích začaly včera masopustem. Trhy se konají vždy v úterý a čtvrtek od 9 do 18 hodin a v sobotu od 9 do 14 hodin. Trhy dříve provozovala soukromá společnost a po jejím rozjezdu ji z byznysu vystrkala Městská část, která na to využívá akciovou společnost Praha 10 Majetková.

Proti tomu farmářský trh Slunečnice na Zahradním Městě, který také zřídila radnice, umírá na úbytě. Každý den zde stojí stánek s pečivem, od jara do podzimu se zde občas objeví stánek s ovocem a zeleninou a někdy s masem a uzeninami.

Ovoce a zelenina, pečivo, uzeniny, sýry a další domácí potraviny se dají nakoupit na trzích po celé Praze. Podívejte se na přehled hlavní farmářských tržišť:

Holešovice

Pondělí až pátek 8 – 16  hodin, sobota 8 – 13 hodin v areálu bývalých pražských jatek.

V rozlehlém areálu najdou zákazníci v areálu největší pražský zeleninový trh, který se o sobotách rozšiřuje o farmářské trhy. Kromě čerstvé zeleniny a ovoce od drobných pěstitelů je v sobotu nabídka obohacena o domácí uzeniny, sýry, med a další potraviny.

Náplavka

Sobota 8 – 14 hodin na Rašínově nábřeží u Železničního mostu. 

Farmářské tržiště Náplavka je nejnavštěvovanější v hlavním městě. Nabídku tvoří jídlo od základních potravin až po hotové občerstvení, stejně tak nápoje. Na výběr jsou i nejrůznější rukodělné výrobky. Kromě nákupu stojí za návštěvu také procházka po vltavském nábřeží pod Vyšehradem v místě, kde ústí Botič do Vltavy.

Jiřák

Středa a pátek 8 – 18 hodin, sobota 8 –14 hodin na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Oblíbené tržiště nabízí potraviny, občerstvení a nápoje. Dopl??kový sortiment jsou květiny či rukodělné výrobky.

Kulaťák

Sobota 8 – 14 hodin na Vítězném náměstí.

Na Kulaťáku se nakupují, pojídají a popíjejí farmářské speciality. Součástí tržiště je dětský koutek a informační stánky různých organizací.

Náměstí Republiky

Úterý až pátek 9 – 16 hodin na Náměstí Republiky.

Na farmářském tržišti najdete vše od zeleniny a ovoce přes pečivo až k čerstvému masu stejně jako jinde. Navíc se prodávají ryby a hotová jídla. Součástí je kovářská dílna a značné množství zboží pro turisty včetně předražených trdelníků.

Tylák

Úterý a pátek 9 – 16 hodin na Tylově náměstí.

Farmářské tržiště bude fungovat až od 17. března. Stejně jako vloni by mělo stát čtrnáct stánků se základními potravinami domácího původu. K tomu budou na prodej sezonní speciality, občerstvení a nápoje.

Anděl

Pátek 7 – 19 hodin na pěší zoně U Anděla.

Poprvé se otevře farmářské tržiště u metra Anděl 10. dubna. Nabídku tvoří potraviny a delikatesy, nápoje, rukodělné výrobky a kosmetika.

Pankrác

Středa 8 – 18 hodin Na Pankráci.

Tržiště před obchodním centrem Arkády Pankrác bude v provozu od 23. března. Prodává se zde spíše dražší zboží nejlepší kvality. 

Barrandov

Čtvrtek 8 – 18 hodin na Tilleho náměstí.

Letošní sezona začne na barrandovském tržišti 26. března. Trhy jsou menší, než ostatní v Praze, ale farmáři nabízejí základní sortiment potravin.

 

 



Zobrazit místo Obchody Praha 10 na větší mapě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *