Zoufalík, Cabrnochová cyklostezka

Velká akce Stop miliardové radnici, kterou spustily občanské iniciativy, byla nakonec ukradená, rozmělněná a znicotněná starostou Bohumilem Zoufalíkem (Nezávislí pro Desítku) a jeho nohsledy (všemi stranami na radnici v Praze 10 a výjimkou TOP 09). Přesto stojí za připomenutí, že otázky, které iniciativy požadovaly položit občanům, jasně ukázaly, že občané stojí proti současnému vedení radnice.

„Paradoxem je, že volební účast v referendu byla podstatně větší, než účast v senátních volbách, které vyhrála místostarostka Ivana Cabrnochová. Druhým paradoxem je, že právě Ivana Cabrnochová byla předsedkyní komise pro výběr radnice a byla jednou z hlavních propagátorek vypsané veřejné zakázky za 775 000 000 Kč bez DPH,“ připomíná koalice Vlasta, která byla spoluvyhlašovatelem petice za referendum.

Souhlasíte s tím, aby celkové náklady na rekonstrukci nebo pořízení sídla Úřadu Městské části Praha 10 byly omezeny částkou 500 milionů Kč včetně DPH a případných úroků?

ANO 4336 hlasů NE 812 hlasů

Souhlasíte s tím, aby dosavadní proces výběru sídla Úřadu Městské části Praha 10 byl zrušen?

ANO 4446 hlasů NE 852 hlasů

Souhlasíte s tím, aby hodnotícími kritérii pro konečný výběr sídla Úřadu Městské části Praha 10 byly ekonomická výhodnost a dopravní dostupnost pro občany MČ Praha 10?

ANO 4658 hlasů NE 539 hlasů

Jste pro to, aby byla na řešení sídla Úřadu Městské části Praha 10 vyhlášena veřejná architektonická soutěž podle pravidel České komory architektů?

ANO 4053 hlasů NE 1068 hlasů

Ostatní otázky ve třech referendech si vymyslel starosta osobně, byly zmatené, zbytečné a nemá smysl se o nich vůbec zmiňovat.

Referendum je kvůli malé účasti voličů nezávazné, ale předpokládáme, že každý slušný politik v příštím volebním období k jeho výsledkům přihlédne.

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *