cabrnochova-ivana2014-nahled Přesně 3664 lidí si přeje Ivanu Cabrnochovou (Strana zelených) za senátorku. Ukázalo to druhé kolo dopl??ovacích voleb do Senátu, ke kterým přišlo necelých 9 % oprávněných voličů. Volby vyhlásil prezident Miloš Zeman v termínu mimo běžné volby do senátu i mimo komunální volby, které se budou konat v příštích týdnech.

Ivana Cabrnochová porazila Janu Duškovou (ANO) o 132 hlasů. Byla zvolena na společné kandidátce Strany Zelených a České strany sociálně demokratické. V Senátu bude sedět dva roky jako náhrada za předchozího senátora Jaromíra Štětinu, který byl letos zvolen do Evropského parlamentu.

Koho to zajímá: zmatek nad zmatek a nevýrazní kandidáti

Extrémně nízká účast ve volbách ukázala, že lidé v Praze 10 byli zmateni třemi volbami během jednoho měsíce a zárove??, že je nezaujal žádný kandidát na senátora. Občanům Prahy 10 bylo tedy jedno, koho vybraly strany, aby za ně usedl do Senátu.

Rychle ze školy, rychle do strany a rychle do politiky

Ivana Cabrnochová (25. srpna 1974) dosáhla senátorského věku teprve před pár týdny. Od roku 2012 byla místostarostkou Prahy 10 a spolupracovala s takovými šíbry, jako Milan Richter, Bohumil Zoufalík a Antonína Weinert, kteří mají na krku ukradené veřejné peníze z Key Investment, rozkradení Slavie a Bohemians a mnohé další podobné kousky. Nikdy proti nim veřejně nevystoupila.

Před tím byla řadovou zastupitelkou za Zelené v Praze 10 a její životní druh Petr Vilgus zastával tento post v Praze 8.

Základní školu vychodila v Břečťanové ulici na Zahradním Městě, střední zdravotnickou školu na Alšově nábřeží, Fakultu tělesné výchovy a sportu na Univerzitě Karlově – obor tělesná a pracovní výchova zdravotně postižených.

Vysokou školu dokončila v roce 2006, ten rok vstoupila do Strany Zelených a ihned byla zvolena do zastupitelstva Prahy 10. Reálné pracovní zkušenosti má jako laborantka mezi roky 1995 a 2002.

Politická stanovistka a orientace Ivany Cabrnochové nejsou veřejně známy. Nikdy se k ničemu nevyjádřila jednoznačně, vysoká politika ji až dosud míjela. Na poslední chvíli před volbami se stačila verbálně přihlásit k idejím Rekonstrukce státu (tedy především k průhlednosti úřednického a politického aparátu), ale nic z toho neprosazovala na radnici.

Voliči dali hlas zajíci v pytli. Uvidíme tedy až ve výsostně politické instituci, kterou Senát bez pochyby je, jaké šídlo vyskočí z pytle, až ho ostatní politici otevřou.

INFO: Ivana Cabrnochová na svém webu na svém facebookovém profilu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *