giorgino-cafe-noviny-mNa Zahradním Městě se žije jako na maloměstě. Mnoho zeleně a hodně klidu nabízí příjemnou pohodu v metropoli, která se stresuje v letních rozpálených ulicích.

K takovému koloritu patří i kavárny a cukrárny. Prošli jsme proto Zahradní Město a poseděli ve čtyřech podnicích. Příliš povznášející zážitek to ovšem nebyl.

Cukrárna Giorgino Café v Hyacintové 5 je umístěná v přízemí moderního paneláku, vedle ní přes pruh zeleně funguje pizzerie San Severo, o které jsme již dříve psali.

Za kolu, kávu a dortík u Jiříka necháte více než stokorunu. Zákazník by tedy očekával výjimečnou kvalitu jídla, pití, obsluhy a konec konců také interiéru. Nic takového ovšem nedostane.

Giorgino Café se totiž za poslední dva roky velmi pohoršilo. Dortů a ostatních cukrářských výrobků už má na výběr jen pár, chuť i podávání kávy je standardní jako v každé druhé české restauraci, v cukrárně se kouří a hlavně tam skoro nikdo nechodí. To je důležitý indikátor, že něco není v pořádku.

hyacintova5-nahled

Kromě vnitřních prostor disponuje cukrárna Giorgino ještě příjemnou předzahrádkou trochu bokem od ulice.

giorgino-cafe-noviny-nahled

Cukrárna Venturka v Ostružinové 4 sídlí v řadové vilce s malou předzahrádkou.

Její strategická poloha vedle obchodního centra Květ však zůstává nevyužitá. Předzahrádka je nepříjemná a dovnitř si zajde posedět snad důchodkyně, která si chce popovídat s obsluhou.

Vydlážděný plácek před cukrárnou se třemi plastovými stoly a několika nejlevnějšími židlemi ze supermarketu nebudí chuť na posezení nad kávou a dortíkem či zmrzlinou. Že jsou levné, nic na věci nemění.

Smutná předzahrádka nemá slunečníky a ani náznak oddělení od chodníku a ulice.

Uvnitř je to malý stísněný obchůdek s prodejním pultem, stolkem a jednou židlí. Komu by se chtělo vychutnávat dobroty hned za zadkem nakupujících…

Cukrárna v Ostružinové ulici nabízí mimo jiné chlebíčky, různé druhy kopečkové zmrzliny, široký sortiment cukrážských výrobků a také celé dorty včetně větších zakázek na objednávku.

cukrarna-ostruzinova-nahled

Kavárna Altero v Malinové 5 je pro běžného zákazníka přímo odpuzující. Je součástí masážního a kosmetického studia. Nevstupuje se do ní samostatným vchodem, ale dveřmi jako do zdravotnického střediska. Není vidět dovnitř, jak kavárny vypadá a jací jsou tam hosté. Tam si tedy kávu lidé mimo kosmetickou branži rozhodně nedávají.

altero-klub-vchod-nahled

V obchodním centru Albert Cíl v Topolové 16 je uprostřed dvorany postavená jakási loď a na její palubě na úrovni prvního patra je otevřené občerstvení. Jeho sortiment i služby se velmi blíží kavárenskému provozu.

U proskleného pultu je vidět vždy několik druhů chlebíčků, zákusků, limonády a džusy samozřejmě také káva. Obsluha je velmi ochotná a přívětivá. Přesně tak, jak bychom od jakéhokoliv bufetu očekávali.

Cenová úroven je někde mezi levnější Venturkou a dražší Giorgino Café.

altero-klub-dum-nahled

Dobrou chuť na Zahradním Městě:

Proč nerad chodím do pizzerie San Severo?

Sezóna restauračních zahrádek právě začala U Švehly

Pražské výletní restaurace



Zobrazit místo Restaurace Praha 10 na větší mapě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *