Před volbami se zaklínali místní politici na Praze 10 a v přilehlých obvodech zájmy občanů. Mezi ně měla patřit i veřejná zeleň.

Pár měsíců po volbách to vypadalo, že se lokální politici přece jenom trochu bojí reakce veřejnosti a nedávali stavebním firmám volnou ruku.

Jenže oni se báli něčeho jiného. Měli obavy z Ústavního soudu, že ODS a také trochu ČSSD zatrhne tipec a nechá zopakovat volby kvůli účelovému přerozdělování volebních obvodů těsně před volbami.

Jen co soud nechal habaďůru na nás voliče, a také na menší politické strany, v platnosti, rozjeli to chlapci v modrém, v oblecích a bez kravat, ve velkém. řádí jako černá ruka, nebojí se ničeho a nikoho.

Na Zahradním Městě je už výsledek vidět

Místo veřejného parku u polikliniky z Jabloňové ulici je dnes soukromé a plotem obehnané parkoviště. Oficiálně otevřené bude během pár dní.

Záběhlice pogrom na přírodu teprve čeká

V přírodním parku Trojmezí, o který se tak urputně bojovalo, bude podle starosty Milana Richtera (ODS) rekreační park. Podle jednání Magistrátu hlavního města Prahy tam bude nejspíš nastavěné sídliště podle záměrů developerů.

Starosta si zcela záměrně plete přírodní park, neboli chráněné území ponechané samo sobě, a rekreační park, čili cestičky, lavičky, hřiště, baráčky, střižené trávníky…

Magistrát (ODS+ČSSD) si neplete nic. Prosadí změnu pražského územního plánu tak, aby se z přírody stala stavební parcela. Udělá to tak, aby nebylo možné ukázat na konkrétního člověka, který za to může. Ať už by to byl politik nebo úředník.

Na okraji Trojmezí se zatím staví komplex Kaskády.

Na Malešice se zaměřila mediální dělostřelba

Údajná revitalizace čeká v nejbližší době na velký Malešický park. Lze důvodně očekávat, že půjde o stejné zvěrstvo jako nedodělaný park Chrpová.

Náklaďáky a bagry přeryjí zeminu, nový trávník bude položen jako koberec ve stylu fotbalového pažitu, zmizí keře a na zem se naleje další asfalt, založí se další betonové hrůzy a postaví nesmyslné stavby. Jejich účelem je být drahé. Radnise nám je předkládá jako zajímavé odpočivné artefakty.

V Malešicích se ještě nestaví, ale už teď jsou média plná vzletných vyjádření o novém krásném, zdravém a bezpečném parku.

Jde jenom o co nejrychlejší utracení peněz

Kdyby nešlo o obecní majetek a naše společné peníze, tak by každý zodpovědný majitel za pár korun najal správce parku, který by dohlížel na pořádek, občas by někde něco natřel, prořezal, nebo uklidil a případně zavolal na něco většího specializovanou firmu.

Kolik by to stálo? Správce by přišel i se všem daněmi, pojištěními a vedlejšími náklady na půl milionu korun ročně. Kdyby měl k dispozici dalších půl milionu ročně na investice, byla by to obrovská částka, o které si třeba botanická zahrada může nechat jenom snít. Přes to by tahle legrace přišla na milion korun ročně.

Vzhledem k tomu, že jenom úprava parku Chrpová-Malinová měla stát 57 milionů korun (a nepochybujeme, že to v duchu tuzemských pravidel bylo o moc více), peníze na správce a investice by vystačili na 57 let.

57 let života krásného parku! Bez bagrů, náklaďáků a betonových rybníčků.

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *