stavba_pracska_bus-nahled-nahledMasivní bytová zástavba se rozjela v údolí Botiče mezi Hostivaří a Záběhlicemi.

Malé sídliště zvané Kaskády se právě staví v místech, kde stávaly provizorní budovy zahradnictví a bytového družstva Mládeže.

V sousedství již stojí moderní sídliště Nové Zahradní Město na jedné straně a na druhé straně několik novostaveb ve starých Záběhlicích převážně pro obytné účely. Obyvatelé Kaskád budou mít krásný výhled na meandry Botiče.

Stavitelé tím ale zničí přírodu. Do Kaskád se mají stěhovat první nájemníci již za rok. Že by tímto krokem začalo zastavování Trojmezí?

stavba_pracska-nahled

Dříve obyvatelé Zahradního Města a Záběhlic měli výhled na hezkou krajinu Trojmezí. Poté na obzoru přibyly paneláky Košíku, Chodova a Spořilova.

stavba_pracska_jerab-nahled

Za rok budou postavené další paneláky u Botiče. Podívejte se na vizualizaci, jak představuje Kaskády jejích stavebník Geosan:

U Botiče se začíná zahušťovat. Jsou zde ideální stavební parcely. Před pár lety byly postaveny nové domy u Intersparu a vytvořily tak Nové Zahradní Město. Teď vyrůstá 102 bytů v ulici Práčská.

stavba_pracska_bus-nahled

Celkově zde má vyrůst šest nových budov. Čtyři z nich budou mít terasy s výhledem na Botič. Pod každým domem bude několik podzemních garáží. Parkovacích míst bude podle projektu o tři méně, než je celkový počet bytů.

 

 



Zobrazit místo Budovy Praha 10 na větší mapě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *