Bohemians

Rada Prahy 10 se rozhodla, že zachrání Ďolíček. Zatím stadionu Bohemians ale stále hrozí zbourání. Nejde totiž o ideje, sport, fanoušky, nebo dokonce vršovické patrioty, jen o peníze.

Takovou pěknou a výnosnou parcelu by developeři neradi pustili ze zřetele, zvláště když na ni mají vliv regionální politici. To je skupina lidí, kteří jsou nejnáchylnější ke korupci, a na než lze tlačit, aby se místo na fotbal chodilo do Dolíčku do kanceláří nebo obchodů.

Vedení Prahy 10 odsouhlasilo, že zachrání vršovický stadion fotbalového klubu Bohemians 1905 Ďolíček. Jeho záchranu si dala rada do programu pro následující rok.

Podaří se radním odkoupit pozemky pod vršovickým stadionem u Botiče od majitele? Splní svoje sliby?

Bohemians 1905 v Ďolíčku

Do Ďolíčku se možná časem vrátí fotbalový klub Bohemians 1905. Radnice Prahy 10 chce starý vršovický stadion zachránit. Nejprve ale musí pozemky odkoupit.

Legendárnímu stadionu však zatím hrozí, že bude zbourán. Z programového prohlášení Prahy 10 vyplývá, že to nechce dopustit. Radní naopak chtějí pozemky, na kterém stojí hřiště, získat a Ďolíček zachránit.

„Schválené programové prohlášení je však jen začátek, následovat musí konkrétní kroky pro záchranu Ďolíčku. Jedním z prvních bude jednání s majiteli stadionu,“ uvedl zastupitel Petr Vozobule (Desítka pro domácí).

Další stadiony chátrají

V hlavním městě je celá řada sportovních areálů, které by měly zajímat památkáře. Nejenom tento stadion chátrá, ale jsou zde i další, které potřebují opravu. Například některé fotbalové stadiony mají
bohatou historii a architektonické kvality. „Dřevěné tribuny na Viktorce Žižkov a Bohemians mají svou atmosféru,“ vyjádřil se na jiném místě historik architektury Zdeněk Lukeš.

Další stadion vedle Bohemky a Viktorky s nejistou budoucností je Masarykův stadion na Strahově, který je spíše známý jako Spartakiádní stadion. Ten je národní kulturní památkou, ale není důvod, proč by se
měl zachovat celý. Využití pro tak velký areál, bez změny současné podoby je nemožný.

V současné době si na tuto monumentální stavbu brousí zuby miliardář Radovan Vítek. Na celý Strahov totiž míří přes nepřátelské převzetí Sazky, která se potácí v dluzích.

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *