Cestování, pobyty, penziony, hotely, koupání, wellness… Kdo by nesnil o romantickém víkendu nebo dovolené? Jenže to stojí dost peněz.
Zajímavá webová stránka Slevy pobytů a zážitků Newgo.cz vám může cestu do turistických rájů zlevnit.

Ulovíte na ní ceny snížené obvykle o třetinu až polovinu oproti běžným ceníkovým nabídkám.

Pro příklady nemusíme chodit daleko:

Penzion Vyhlídka na Lipně za dva tisíce korun: V ceně je dvoudenní pobyt a polopenze pro dvě osoby, bowling, šipky, kulečník a sauna.

Co dělat na Lipně? Lipno je Šumavské moře. Užijte si tedy hlavně vodu a hory. Na přehradní nádrži jezdí dva přívozy, výletní lodě, ale můžete vyrazit také na jachtě, windsurfu, mořském kajaku či nejnověji na kite – vodním snowboardu taženém padákem po větru.

Pod Lipnem se pravidelně konají vodácké závody na hodně divokých peřejích Čertovy proudy, kam se amatér může pustit pouze na raftu pod vedením profesionálního vůdce zvaného guide.

Šumava včetně nejbližšího okolí Lipna je ovšem populární také mezi cykloturisty, vyznavači in-line bruslí, běžci a pěšími turisty. Jsou to sice hory, ale výjezdy i sjezdy, výběhy a seběhy, výstupy a sestupy tu nejsou příliš strmé, a proto se tu dá sportovat bez velké námahy.

Lipno. FOTO: Kuba Turek

Termály Podhájska za dva tisíce sto korun: V ceně je třídenní pobyt a polopenze pro dvě osoby v penzionu Radava a případě potřeby je 3. a 4. přistýlka zdarma, což je zvláště výhodné pro rodiny s dětmi. Vstupné do bazénového komplexu si platí každý sám podle délky koupání.

Jak vypadá koupání na Podhájské? Termální komplex zahrnuje 9 bazénů, z nichž některé jsou léčebné, další rekreační a jeden je určený pro kondiční plavání. Bazény jsou doplněny službami a ubytováním přímo v areálu. Pro českého návštěvníka má Podhájska obrovskou výhodu, že se tam domluví česky, ačkoliv do Maďarska odtud není daleko.

Slovenské termální lázně Podhájska. FOTO: Magda Suchá

Apartmány v Kaprunu u Zell am See za čtyři tisíce tři sta korun: V ceně
je čtyřdenní pobyt
pro dvě osoby. Lze dokoupit jednu či dvě přistýlky pro děti.

Kaprun je srdce sportovního světa! Na horském kole tu snad jezdí každý, račte si vybrat nejlepší trasu v celém regionu Pinzgau. Dáváte přednost trekkingovému kolu – u Krimmelských vodopádů začíná Tauernská cyklostezka. Drsní horolezci se vydají na impozantní sněhový štít Wiesbachhorn, vodáci splují na kajaku nebo v raftu řeku Salzach a gurmáni si nenechají uniknout nejlepší lahůdky na Via Culinaria, cestě kterou doporučují rakouští kuchaři a sklepmistři.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *