Slavia a Bohemians 1905 zůstávají v první lize a sestupují chudší venkovská mužstva. Kdo by to čekal, že… Když Sešívaní mají tolik bonitních fanoušků a Klokani zase tak věrné jádro rowdies… To už stojí za nějaké zákulisní jednání, úplatky a cinknuté výsledky. Vždyť bez těchto dvou klubů by hodnota ligy klesla podle různých odhadů přibližně o třetinu.

Stadion Bohemians v Ďolíčku koupí Praha 10 za peníze svých obyvatel. Mělo by je to stát 49 milionů a obrovský volný pozemek s dočasným parkovištěm hned vedle stadionu. Tuhle kulišárnu musí posvětit ještě Magistrát hlavního města Prahy. V každém případě si majitel Bohemky hodně polepší – na stadionu nelze podle územního plánu nic stavět, ale parkoviště je stavební parcela, kde určitě vyroste administrativně-obchodně-obytné centrum, neboli levný a obludný panelák na prodej.

Každý obyvatel Prahy 10 tedy vytáhne ze své peněženky pětistovku, aby mohli kluci v zelenobílých trikách a trenclích honit merunu po trávě. Kojenci, důchodci, svobodné matky, školou povinné děti a nezaměstnaní se už jistě radují, protože pět stovek přece nikoho nezabije a Ďolíček žije!

Jenže je tady ještě jeden háček: majitel se musí o stadion starat a Ďolíček je zralý na rekonstrukci anebo aspo?? důkladnou renovaci. Kolik desítek nebo snad stovek milionů korun to bude stát, se ani nechce domýšlet. Děkujeme starosto Zoufalíku a radní Vozobule, že jste nám to na konci svého volebního období do budoucna pěkně zavařili!

Slávistky vyhrály ženskou první ligu. V přímém souboji porazily druhé Sparťanky. Gratulujeme!

Nejstarší dorostenci (19 let) napodobili ženy a také vyhráli první ligu. Kéž by byli za pár let takhle dobří i mezi dospělými a vytáhli Slavii z konce tabulky dopředu, kam historicky patří!

Boje v ligách desetiletých až osmnáctiletých jsou ještě otevřené. Doufejme, že kluci dohrají letošní soutěže také na čelných místech svých žebříčků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *