radnice Praha 10

Architekt Martin Valovič (ODS) nechává chátrat radnici ve Vršovicích. Jako starosta Prahy 10 přestěhoval úředníky a zastupitele do komerčních prostor ve Strašnicích a na budovu na malém sídlišti Vlasta ve Vršovické ulici se vykašlal.

Nejen že se v ní nic neděje, ale ani neexistují plány, jak ji opravit a přestěhovat Úřad městské části zpět.

Při tom obě budovy ve Vršovicích patří městské části a naopak dům ve Strašnicích je soukromý a platí se v něm vysoký nájem. Pronájem náhradního objektu, což je prázdná kancelářská budova Vinice, která by jinak neměla využití a majitel Carpet Invest by značně prodělával, je sjednaný na 4 roky. Celkově zaplatí radnice přes 300 milionů korun nájemného a další velké peníze bylo nutné vydat za samotné stěhování.

DESÍTKA.cz: Radnice se dočasně stěhuje. Nejspíš na hodně dlouho.

radnice
Budova Vinice. Dlouhá léta tady bude sídlit radnice Prahy 10. FOTO: Praha 10

Rozuměj: jsou to naše peníze. Ten nájem v cizím baráku platíme my obyvatelé Prahy 10. Každý z nás včetně dětí, kojenců a důchodců platí 3000 Kč, pokud počítáme jen ty, kteří opravdu odevzdávají daně, tak je to zhruba 10 000 Kč na hlavu!

A to se ve staré vršovické radnici ještě ani nekoplo do země a neudělala se jediná oprava! Dokonce ani neexistuje plán, co a jak by se mělo rekonstruovat, aby se úředníci mohli vrátit do vlastního domu. Takže můžeme počítat s dalšími tisícovkami, které starosta Martin Valovič vytáhne v příštích letech z našich peněženek.

DESÍTKA.cz: Radnice bude přestěhovaná do Strašnic koncem října 2024

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *