Davle

Letní prázdniny se blíží a s nimi i tradiční exodus Pražanů do chat a na výlety. Letos to ale bude o něco složitější. Hlavní silniční trasu směrem ke Slapské přehradě totiž přetne série uzavírek, které potrvají až do konce roku.

Zácpy a adrenalin na úzkých silnicích

Centrum Davle, které je klíčovým bodem pro cestu na Slapy, bude od začátku prázdnin kompletně uzavřeno. To znamená, že cesta z jihu Prahy na pláž v Nové Rabyni se protáhne o 25 minut, i když budete dodržovat oficiální objížďku po dálnici.

Alternativní trasa přes okolní obce Sloup a Masečín sice slibuje kratší cestu (o 10 minut), ale pouze za cenu adrenalinového zážitku. Na úzkých silničkách se sotva vyhnou dvě auta a v létě se tam k nim pravděpodobně přidají i autobusy objíždějící davelskou uzavírku.

dopravní značka
Zákaz vjezdu. FOTO: AZ značky

Mosty v rekonstrukci zkomplikují cestu do Hradištka a na Máj

Další komplikace čekají řidiče, kteří míří do rekreačních oblastí Závist a Hradištko. Rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše ve Štěchovicích, která potrvá až do konce roku, prodlouží cestu o 20 minut. Alternativní trasa navíc vede po silnicích plných výtluků.

Rekonstrukce mostu se dotkne i turistů, kteří míří na vyhlídku Máj. Část Pražanů pro cestu k ní volila právě most ve Štěchovicích.

Železnice jako alternativa? Moc si od ní neslibujte

Možnosti, jak by mohla v těchto lokalitách nahradit automobilovou dopravu ta železniční, zůstanou poměrně omezené. Trať Posázavského pacifiku, která prochází Davlí, Hradištkem, Jílovým a Kamenným Přívozem, je jednokolejná, takže neumožňuje navýšit počet spojů.

Plánujte cestu s předstihem a počítejte s delší dobou jízdy

Letní cesta na Slapy a do okolních chat letos zkrátka bude náročnější. Cesty proto plánujte s předstihem a počítejte s delší dobou jízdy. Během cesty pak nezapomeňte bedlivě sledovat dopravní značení v Praze – navede vás správným směrem. Informace o aktuálních uzavírkách a objížďkách vždy spolehlivě naleznete na webových stránkách Ředitelství silnic a dálnic a Správy a údržby silnic.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *