akné kosmetika

Akné se sice týká především teenagerů, ale vrásky (a pupínky) přidělává i na tváře dospělých. Ať už jde o černé tečky, skvrny, zanícené póry či jiné formy nejběžnějšího kožního onemocnění – dokáže člověku velmi znepříjemnit život a negativně se podepsat na sebevědomí. Naštěstí existuje účinná zbraň, která v boji proti akné pomůže takřka každému. Říká vám něco kosmetická rutina?

Spousta lidí si myslí, že si stačí pleť umýt mýdlem. Ale to je omyl. Pleť náchylná na tvorbu akné potřebuje zvláštní péči, která ji zbaví nečistot, mastnoty a odumřelých buněk. Péči, která ji zároveň hydratuje a zklidňuje. A právě to by měl být cíl kosmetické rutiny.

Základní kroky

Alfou a omegou každodenní péče o pleť je hloubkové čištění. Dvakrát denně (ráno a večer) si tvář jemně vyčistěte pomocí čisticího prostředku určeného pro aknózní pleť. Vyhněte se drsným mýdlům, která pleť vysušují a dráždí. Dobrou volbou je micelární voda.

Nedílnou součástí kosmetické rutiny je exfoliace neboli odstranění částeček odumřelé kůže. Provádějte ji šetrně 1-2x týdně, abyste uvolnili póry a zamezili tvorbě pupínků. Exfolianty se dělá na mechanické (peelingy) nebo chemické (tonery). Vyberte si takový, který vám vyhovuje a nebude zbytečně dráždit vaši pleť

Nezapomeňte, že i aknózní pleť vyžaduje průběžnou hydrataci. Použijte lehký hydratační krém, který pleť hydratuje, aniž by ji zatěžoval.

akne kosmetika
Léčba akné vyžaduje pravidelnou péči. FOTO: Bioderma

A konečně ochrana před sluncem. Sluneční záření může průběh akné zhoršit, proto se na ostré slunko nevydávejte bez opalovacího krému s SPF 30 a vyšším.

Další tipy, jak se starat o citlivou pleť

Pokud vás akné trápí, je přirozené, že máte tendenci vymačkávat pupínky. I když je to lákavé, nedělejte to. Mohli byste si zanést do pleti infekci a průběh akné zhoršit.

Naopak se zaměřte na jídelníček. Zdravá strava je základ krásné pleti, a proto konzumujte dostatek ovoce, zeleniny a dalších zdraví prospěšných potravin. Naopak se vyhýbejte polotovarům a sladkým či mastným jídlům.

Nezapomeňte ani na dostatek spánku (v noci se pleť regeneruje) a zbytečně se nestresujte. I těmito kroky přispějete k lepšímu stavu své pleti a budete se cítit mnohem spokojeněji.

Tip na micelární vodu pro aknózní pleť

S micelární vodou je každodenní kosmetická rutina mnohem příjemnější, protože čistí efektivně a šetrně. Ale po kterém produktu sáhnout? Absolutní špičku představuje micelárka z produkce renomované značky BiodermaSébium H2O je specifická čisticí a odličovací micelární voda, která byla speciálně vyvinuta pro smíšenou, mastnou a aknózní pleť.

akné micelární voda kosmetika
Čistící a odličovací micelární voda. FOTO: Bioderma

Micely obsažené v Sébium H2O jemně a efektivně odstraňují make-up, nečistoty a přebytečný kožní maz bez vysušování pleti. Micelární voda přitom respektuje pH pleti a pokožku díky obsahu zinku a mědi zklidňuje. Navíc je hypoalergenní a bez alkoholu, takže je vhodná i pro citlivou pleť.

Pamatujte, že trpělivost je při léčbě akné zásadní. Nečekejte, že se vaše pleť uzdraví přes noc. Pokud však budete svědomitě dodržovat svou kosmetickou rutinu, poměrně brzy zaznamenáte výrazné zlepšení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *