Vánoce

Celé Vánoce jsme seděli před televizí a sledovali vánoční vysílání. Dnes můžeme sedět dlouho do noci v obývacím pokoji a dívat se na náš rozsvícený vánoční stromek. Ať už umělý, nebo živý, všechny vypadají po ozdobení nádherně. Pokud se však rozhodnete pro 3D vánoční stromek, nebudete se těšit jen pohledem na vánoční ozdoby, ale také na jeho dokonalé větve.

Svěží a pichlavé

Existuje spousta důvodů, proč si na Vánoce pořídit živý vánoční stromek. Fascinuje nás zejména jeho vůně a skutečnost, že si do svého domova přinášíme kousek přírody. O pár dní později však běháme s vysavačem, protože jak stromek začíná usychat, nacházíme na zemi jehličí, které estetice místnosti nepřidá. Alergici mohou u živých stromků trpět otoky sliznic a lepkavá pryskyřice na tkaninách nebo podlaze také nepotěší… Živé vánoční stromky jsou však v mnoha českých rodinách tradicí. Měli bychom se jich kvůli několikadennímu nepohodlí vzdát? Pokud jste 3D vánoční stromek viděli na vlastní oči, nebudete s ním mít problém.

Kompromis v podobě 3D vánočního stromku

Dokonalou alternativou k živým stromkům jsou 3D vánoční stromky. Jsou umělé, ale na první pohled vypadají jako živé. Přijďte blíž a prohlédněte si dokonalé barvy a tvary! Umělé 3D vánoční stromky mají trojrozměrné jehličí na nejviditelnějších částech stromku a ploché jehličí uvnitř stromku. Jejich funkcí je opticky stromek zahustit a dodat mu potřebný objem. A protože na stromeček stejně věšíme ozdoby a často jsou vidět jen špičky větví, nemusíme se tím vůbec zabývat.

Vánoce
3D vánoční stromek. FOTO: Fjöra.cz

Výhody 3D vánočního stromku

Čím si vás 3D vánoční stromky získají?

Jsou k dispozici v různých provedeních, takže si můžete vybrat svůj oblíbený druh jehličnanu – ať už je to smrk, jedle nebo borovice – ve velikosti, která vám nejvíce vyhovuje. Máte dokonce možnost vybrat si umělý stromek se zasněženými větvemi nebo se zabudovaným LED osvětlením, díky kterému bude každoroční zdobení stromku maličkostí.

Jehličí sice nevoní, ale ani neopadává, takže nemusíte celé svátky sbírat pichlavé jehličí z podlahy. Trojrozměrné jehličí má zaoblený tvar, ale nepíchají vás. Možná vám bude chybět její typická lesní vůně, ale i tak si můžete pořídit šišku do vázy nebo vytvořit živou vánoční ikebanu. Jehličí 3D vánočního stromku zůstane na svém místě po celé roky. Je to díky speciální výrobní technice, při níž se používají 3D formy a odolný polyethylen. Větve a jehličí tvoří nerozlučnou dvojici. Pokud po rozložení stromku najdete na zemi jehličí, může se jednat o ploché PVC jehličky z vnitřní strany stromku, které jsou navinuté na větvích, jak je to běžné u tradičních umělých vánočních stromků.

Zaujme vás dlouhá životnost 3D stromků. Pokud budete s větvemi zacházet šetrně, může váš umělý stromek vydržet deset i více let. Jen si představte, kolik byste za tu dobu utratili za živý vánoční stromek… Navíc se můžete z vánočního stromku těšit déle než ti, kteří čekají, až budou moci živý stromek konečně vyhodit z domu.

Vánoce
Tajemné Vánoce. FOTO: Fjöra.cz

Snadná údržba a manipulace s 3D stromky se počítá. Nemusíte je složitě skládat. Stromeček postavíte do stojanu, vymodelujete větve tak, aby měl symetrický tvar, a už ho jen ozdobíte. Po delším odpočinku neuškodí protřít jej vlhkým hadříkem. 3D vánoční stromek umístěte mimo dosah přímého zdroje tepla a určitě ho neumisťujte do blízkosti krbu. Po skončení svátečního období zabalte stromeček do neprůhledné fólie a uložte jej na suchém a tmavém místě.

Investicí do 3D vánočního stromku získáte moderní vánoční dekoraci na mnoho let dopředu. Ujistěte se však, že jste vybrali správný typ stromku a správnou velikost, aby se do místnosti opravdu hodil. Užijte si kouzlo Vánoc s tím nejkrásnějším vánočním stromkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *