Trojmezí

Dosavadní senátorka za Prahu 10 Renata Chmelová jde znovu do voleb. O senátorské křeslo usiluje dalších pět kandidátů.

Zde jsou jejich krátké charakteristiky:

Renata Chmelová

Ze+STAN+LES+SEN, 51 let, senátorka

Místní sdružení VLASTA slepené z regionálních aktivistů sdružených na záchranu lokality Trojmezí a pravicových stran vyneslo Renatu Chmelovou nejprve do funkce starostky Prahy 10 a poté na senátorské křeslo. V Senátu se projevuje spíš pravicově a liberálně.

V celostátní politice má blízko k TOP 09. Na lokální úrovni byla právě TOP 09, ODS a Piráty odvolána bez věrohodného důvodu a Praha 10 je bez starosty.

Štěpán Kavur

ČSSD, 65 let, pracovník v sociálních službách

Šéf spolku Buči, který se zaměřuje na pomoc se vzděláváním Romů, tvrdí že integrace romské měnšiny se za třicet let nepohnula ani o píď.

Jiří Kobza

SPD, 66 let, poslanec, diplomat

Výrazná postava levicové antisystémové politické strany kandiduje za Prahu 10, kde se tradičně volí doprava. SPD zde pravidelně získává okolo jednoho procenta hlasů.

SPD chce odejít z Evropské unie a NATO, hodlá vyjednávat s Vladimírem Putinem, nesnáší Romy, přistěhovalce a spoustu lidí označuje za sociálně nepřizpůsobivé. Jediný odsouzený český terorista pochází z jejích řad.

Helena Leisztner

ANO, 66 let, malířka, fotografka a oděvní designérka

Hnutí ANO není politická strana, ale pouze nátlaková pobočka Agrofertu, který patří Andreji Babišovi. Tím je řečeno vše. Kdo si myslí, že volí politiky za ANO, mýlí se. Jedná se pouze o zaměstnance a mnohdy přímo nevolníky Andreje Babiše, aby mu zařizovali jeho záležitosti v politice.

Jan Pirk

KDU+ODS+TOP 09, 74 let, kardiochirurg

Bývalý přednosta kardiocentra IKEM a kardiocentra Fakultní nemocnice Královské Vinohrady je sice na kandidátce středově-pravicové koalice, ale svými výroky během kovidové pandemia se zařadil blízko ultrapravice. Tleskala mu především Trikolora, kterou založil a pak rychle opustil syn Václav Klause.

Bohumil Zoufalík

NPP10-HPLD, 54 let, OSVČ

Bývalý místostarosta a starosta za ODS byl ze strany vyhozen a poté zrušena celá stranická buňka v Praze 10. Důvodem byla naprostá ztráta důvěry v tuto stranu v naší městské části. Jednalo se o modré kmotry v pozadí, obecní peníze vložené do pochybných fondů, nesmyslnou snahu o stavbu nové radnice a další doslova urážlivé jednaní vůči občanům. Poté spolupracoval se starostkou estébačkou Radmilou Kleslovou (ANO). Dnes je zastupitelem Prahy 10.

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *