Vítání občánků Praha 10

Po vynucené koronavirové přestávce se na Desítce opět rozběhlo vítání občánků. Slavnostní akt se v obřadní síni Vršovického zámečku poprvé uskutečnil v úterý 29. března a od té doby v dalších dnech. Celkem vedení radnice do života zatím požehnalo celkem 250 dětem.

Příjemnou povinnost narušila desáté městské části pandemie koronaviru, která vůbec nepřála mezigeneračnímu setkávání více osob na jednom místě. V poslední době se však epidemiologická situace výrazně zlepšila, a radnice proto slavnostní akt po rok a půl trvající přestávce obnovila.

„V průběhu pandemie se nám nashromáždilo přibližně 700 žádostí o tuto milou rodinnou událost a my děti postupně opět vítáme. Většinou se účastní celé rodiny, tatínkové si berou dovolenou a přijíždějí i babičky a dědečkové,“ říká starostka Renata Chmelová (VLASTA), která děti sama vítala.  

„Ceremoniál má samozřejmě trochu jiné kouzlo, než jsme zvyklí u několikaměsíčních děťátek, ale obrázek spokojených rodičů je stejný,“ doplňuje Renata Chmelová a přidává praktické detaily: „Rodiny jsou každý den rozdělené do třech skupinek po 15 dítkách. Občas se někdo omluví, ale zrovna při mém vítání jsme měli plno, a mohla jsem tak popřát a věnovat malou pozornost všem 45 dětem.“

Rodiče už narozených, ale prozatím „nepozvaných“ dětí se mohou radnici hlásit formou online přihlášky do 30. dubna a následně si telefonicky domluvit termín. 

Vítání občánků Praha 10
Vítání občánků ve Vršovickém zámečku. FOTO: MČ Praha 10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *