Na českém internetu se objevil další agregátor řemeslnických služeb a dalších živností. Qjob.cz je zase o něco chytřejší než starší konkurence. Dokáže propojit zákazníky a jejich požadavky s profesionály v oboru a jejich nabídku. Významnou roli hraje ve vyhledávání také cena, kterou jsou zákazníci ochotni zaplatit.

Jednoduché a bezpečné placení

Qjob.cz je tak zvaná desktopová služba, neboli webová stránka určená pro počítače a laptopy. Od října bude k dispozici také mobilní aplikace, čili speciální program ke stažení zdarma do mobilního telefonu.

Velkou výhodou pro zákazníky je, že platí kartou po převzetí zakázky a to ještě ne tomu, kdo ji udělal, ale zprostředkovateli Qjob.cz. Kdyby bylo něco v nepořádku, případně by byla nutná reklamace, řeší to nikoliv s řemeslníkem nebo více profesemi, které se na zakázce podílely, ale s jednou službou Qjob.cz.

Řemeslníci, dopravci, počítačoví odborníci, kadeřnice, účetní…

K vašim službám se nabízí řemeslníci všeho druhu od instalatérů, plynařů a elektrikářů po různé stavební odbornosti. Žádaní jsou specialisté na instalaci a zapojování domácí i firemní techniky, včetně pračky, ledničky nebo myčky. K nim se přidávají opraváři. Objednat lze dopravu zboží a materiálu všech rozměrů i velikostí.

Pokrývači. FOTO: Magda Suchá

V nabídce najdete lidi z IT oboru. To jsou nepříliš populární „ajťáci“, ze kterých si každý dělá legraci, ale pak je úpěnlivě žádá o pomoc, když potřebuje vytvořit webovou stránku, facebookový profil, nebo naprogramovat eshop. Jiní počítačoví specialisté se soustředí na hardware. To znamená, že zapojí a nainstalují laptop, tablet nebo chytrý telefon, případně ho opraví nebo se čas od času postarají o jeho údržbu. Mnozí zvládnou i záchranu vašich dat, pokud se vám elektronika porouchá nebo – nedej bože – si sami smažete fotky, videa a texty, které nutně potřebujete.

Kamnář. FOTO: Opicakuz

K péči o tělo a zdraví si můžete vybrat sportovního trenéra, kosmetičku, kadeřnici, logopeda, psychologa nebo odborníka na zdravou stravu.

Můžete si koupit spousta dalších služeb. Kontaktujte účetního, reklamního manažera, grafika, fotografa, turistického průvodce nebo třeba soukromého detektiva.

Čištění kanalizace. FOTO: Mates

Jak vybrat a objednat?

Zajímavá je nejen šíře nabídky specialistů všeho druhu, ale také způsob, jak si je přes web objednáváte.

* Obyčejnými slovy popíšete, co potřebujete udělat. Přidáte, kolik peněz za to chcete zaplatit.

* Během pár minut vám začnou chodit nabídky od specialistů, kteří ovládají poptávaný obor a zároveň jim vyhovuje vaše finanční nabídka.

* Vyberete si nabídku, která vám nejvíce vyhovuje. Vybírat můžete podle hodnocení ostatních uživatelů systému Qjob.cz, dle nabízené ceny, recenzí a nebo příkladů prací, které vidíte na webu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *