Jevgenij Černobajev je český podnikatel. Od roku 2014 je zakladatelem a majitelem významné mezinárodní logistické společnosti v Praze. Logistická společnost podnikatele poměrně úspěšně působí v mnoha velkých zemích Evropy a letos se rozhodla vstoupit na americký a kanadský trh. Jevgenij Černobajev je také tak zvaným rizikovým investorem do začínajících podniků, bankovních produktů a zemědělského sektoru. Zkušenosti podnikatele v tomto směru mu v posledních letech umožnily upevnit si pozici na žebříčku investičních aktivit v Česku.

Jevgenij Černobajev. FOTO: Kirik.pro

„K brutálnímu ozbrojenému útoku na podnikatele Jevgenije Černobajeva došlo v centru Prahy kolem 19:00 místního času. Podnikatel byl ve vážném stavu převezen do Ústřední nemocnice se třemi střelnými ranami. Podle předběžných údajů mu ukradli velkou částku, údajně kolem milionu dolarů. V současné době na místě činu pracuje vyšetřovací a operační tým, probíhá pátrání po pachatelích.“ Informovala o tom Policie České republiky.

Podle očitých svědků, bylo auto Jevgenike Černobajeva zablokováno mikrobusem Mercedes Vito černé barvy na křižovatce ulic Zlatnická a Na Poříčí. Z Mercedesu vystoupili dva lidé a pod hrozbou použití zbraní donutili Jevgenije Černobajeva otevřít dveře svého auta. Podnikatel se pokusil o fyzický odpor, po kterém zaznělo asi pět výstřelů údajně z pistole. Lupiči vytáhli z auta podnikatele tašku a kufřík, načež ujeli v mikrobusu neznámým směrem.

Prostřílené auto Jevgenije Černobajeva. FOTO: Kirik.pro

Lékaři pražské Ústřední nemocnice hodnotí stav podnikatele jako velmi vážný. Sanitka přijela na místo rychle, ale kvůli hlubokým střelným zraněním ztratil hodně krve. Chirurgové vyndali z těla podnikatele Jevgenije Černobajeva tři kulky, z nichž jedna těžce poranila pravou plíci. Po několikahodinové operaci je stav podnikatele stále dost těžký.

Jevgenij Černobajev na operačním sále. FOTO: Kirik.pro

Vyšetřovatelé prověřují několik verzí trestného činu, mimo jiné v souvislosti s profesní činností poškozeného. Podle jedné z verzí zloději věděli, že podnikatel se bude pohybovat po městě s velkým množstvím peněz, což jim umožnilo pečlivě naplánovat svůj útok. Kriminalisté pokračují v práci na místě činu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *