Zdá se, že právě začalo opravdové léto. Rozpálené slunce, modrá obloha, vlahé večery, černé noci pod oblohou plnou hvězd. Kdo by si ho nechtěl užít na zahradě s rodinou, přáteli, nebo jen partnerem?

Solidní nábytek v moderním i historickém stylu

K tomu patří zahradní nábytek a mnoho doplňků podle osobního vkusu. Vyhledávač nábytku a dekorací ukazuje, že zájem je především o designový nábytek.

Houpací křeslo Deokork pro jednoho nebo pro dva. FOTO: Fuf.cz

Pod pojmem design se však neobjevují jen bláznivé extravagance na jedno použití, ale hlavně se prodávají solidní kusy nábytku nebo celé soupravy v moderním stylu i osvědčené tvary odkazující na minulost.

Dřevo, proutí, plast

„Kromě toho, že má být zahradní nábytek pohodlný, pevný a odolný, tak je při jeho pořizování záhodno myslet na to, aby co nejlépe odpovídal prostředí vaší zahrady svou konstrukcí, tvarem, rozměry, materiálem i barvou,“ připomíná základní pravidla magazín FUF.cz, který doporučuje zákazníkům nejen nábytek, ale také bytové doplňky a dekorace.

Balkonový set Mandala Garden se hodí na terasu, balkon i do zahrady. FOTO: Fuf.cz

Z materiálů doporučuje exotické dřevo teak, které vypadá fantasticky a za to vyžaduje pravidelnou údržbu, nebo stylové proutěné výplety, u nichž je nutno počítat s kratší životností, nebo plast odolávající počasí, slunci i horku. „Platový nábytek představuje jednoznačně nejlevnější řešení na zahradu,“ dodává magazín Fuf.cz.

Židle a stůl je základ

Na zahradu si jistě nejdříve pořídíte zahradní stolek a židle, případně křesílka. Oblíbené jsou zahradní lavičky. Romantické jsou sedací houpačky, případně rovnou závěsné sítě zvané hamaky. V případě větších společenských návštěv oceníte jednoduché sedačky. V soukromí si nejlépe odpočinete na zahradním lehátku.

Zahradní houpačka Deokork zpříjemní každý letní den. FOTO: Fuf.cz

Základní zahradní nábytek doplňují rozmanité stojany a police na květiny, svítidla, truhlíky a květináče. Případně kuchyňské vybavení od grilu, přes kotlík na trojnožce až po kuchařské a servírovací náčiní.

Romantický slunečník Oriental Lounge. FOTO: Fuf.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *