Dvacetiletý realitní makléř Ondřej Kos zabil postaršího bezdomovce u Botiče ve Vršovicích. Zločin se stal 25. října v noci. Soud právě probíhá. Hlavní líčení u pražského Městského soudu bylo odročeno na polovinu července.

Vrahovi hrozí 15 až 20 let ve vězení, nebo i výjimečný trest.

Naštvaný mladík bloumal po Vršovicích

Frustrovaný, s alkoholem a antidepresivy v krvi Ondřej Kos procházel ve Vršovicích. Pak zabočil na temnou stezku u Botiče, kde přespával bezdomovec. Bez zjevné příčiny ho pobodal devatenácti bodnými ranami do hlavy, krku, zad a rukou. Muž poté trýznivě umíral několik dalších minut. Zločinec mu neposkytl první pomoc a ani nezavolal záchranku.

Odešel domů, kde jeho matka zjistila, že je i on zakrvácený. Zavolala proto na policii a policisté ho na místě zatkli. „Choval se apaticky, ležel,“ nepsali do protokolu o zatčení. Zároveň několik hlídek pátralo po oběti, ale když našli bezdomovce drobné postavy, byl již mrtvý.

Ondřej Kos policii i soudu popsal, že se v inkriminovaný den sešel s bývalou přítelkyní, což ho prý stresovalo. Pak byl ve škole, v práci a v baru, kde vypil pivo a několik vodek s martini a pokusil se sbalit svoji známou dívku, která to však odmítla. Pak zamířil k Botiči a spáchal zločin.

Zločinec pil a fetoval, bezdomovec byl čistý

Dříve byl na odvykací kůře s pervitinem. Psychiatr mu předepsal antidepresiva na deprese. „Měl jsem vztek na celý svět,“ uvedl zločinec.

Oběť podle znaleckých protokolů nebyla pod vlivem drog ani alkoholu. Všechny rány musel intenzivně vnímat a umírala zvláště trýznivým způsobem.

DESÍTKA.cz: Podobný případ se stal vloni v Záběhlicích také u Botiče. Vrah Málek je také souzen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *