děti odrážedla

Děti milují akční zábavu, hodně drobných dárků a sladkosti. Proč jim to nedopřát k narozeninám nebo jmeninám?

Nápady od profesionálů

Jenže nám dospělým dochází inspirace, když máme zorganizovat party pro kamarády nebo kolegy, natož pak když přemýšlíme, co bude bavit děti.

V tom případě může pomoci firma, která prodává vše na narozeniny.  Rodiče se potom už postarají jen o místo, kde se narozeniny budou konat, případně kdo bude děti hlídat.

Kolik přijde dětí a rodičů?

Nezapomenutelná dětská party může proběhnout stejně dobře doma, na zahradě, v restauraci, nebo třeba v McDonaldu.

Rozmyslet je předem nutné, kolik dorazí dětí a rodičů, a jak budou děti staré. Od toho se odvíjí, že musíme zajistit dostatečný počet toalet a umyvadel, doma nejlépe i sprchu a vanu. Pro úplná mrňata je třeba mít připravené místo na přebalování a pro jejich maminky klidné místo na kojení.

Pro narozeninovou party je potřeba vařit ve velkých hrncích. FOTO: Oddíl Poutníci

Určitě se vyplatí mít na dostupném místě lékárničku s náplastmi, desinfekcí a kapkami do očí,  protože ve větší skupince dětí se téměř vždy nějaká odřenina nebo jiná drobná nehoda přihodí. Od věci není také mít k dispozici několik kusů náhradního oblečení pro své potomky i pro hosty. Znáte to sami – nastrojené dětičky se polijí limonádou, spadne jim čokoládový dort do klína, rozpatlají jídlo po košili nebo šatech, případně se počůrají nebo pokakají. Vše je totiž na jejich oslavě důležitější a více vzrušující než slušné chování.

Výzdoba dárků, dětí i pokojů

Dárky nejspíš vymyslí rodiče podle toho, co díte potřebuje,  nebo po čem touží.  Jejich předání povýší, pokud je zabalí do zajímavého tematického balicího papíru nebo do dárkové tašky potištěné dětskými motivy.

Dětský pokoj, salonek v restauraci nebo zahradní pavilon ozdobíme barevnými girlandami a jednoduchým přáním. Na hranici mezi uměním a kýčem se v případě bujarých oslav nemusíme příliš ohlížet, protože všichni vědí, že jde hlavně o zábavu a umělecké kvality barev či obrázků nikdo nezkoumá.

Vděčné jsou party kloboučky, které podpoří rozpustilou a uvolněnou náladu. Zároveň boří společenské bariéry mezi dětmi i dospělými, kteří se dosud pořádně neznali.

Na stole samozřejmě nebude chybět narozeninový dort. Ozdobený bude nejspíš svíčkami, což dá všem dospělým v dětské společnosti zabrat. Vosk kape, oheň hoří, svíčky padají, děti se o ně špiní… Speciální svíčky na dorty a stolní ohňostrojové fontány nic takového nedělají. A ještě k tomu mají zajímavé barvy i tvary.

Forma oslavy narozenin se odvíjí od věku a zájmu dětí. FOTO: Oddíl Poutníci

Zatímco dort patří oslavenci a ten pak zve všechny hosty ke stolu k jeho ochutnání, všechny děti dostávají piňaty. Tento jihoamerický zvyk se u nás stal velmi oblíbený, protože nikdo o nic nepřijde a všechny děti si přijdou na své. Dekorativní nádobky z barevného papíru nebo plastu se naplní bonbóny či jinými sladkostmi a každý host narozeninové oslavy dostane jedno balení. Je pouze na něm, zda piňatu otevře hned, nebo si ji odnese domů. Dodejme, že to málokdo vydrží, protože obsah je příliš lákavý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *