airbnb3

Ubytování přes Airbnb je výhodné pro všechny. FOTO: Let Me Inn

Praha byla odjakživa místem, na které nedají dopustit milovníci památek, kultury i zábavy. Českou metropoli každoročně navštíví miliony turistů a utrácí zde miliardy korun. Provozovatelé ubytovacích zařízení si doslova mnuli ruce. To se však začalo měnit v roce 2009, kdy byla spuštěna česká verze největší světové platformy pro zprostředkování krátkodobého ubytování. Fenomén Airbnb si obyvatelé Prahy zamilovali a jen za lo??ský rok přes něj ubytovali 1,79 milionu turistů.

Oproti předchozímu roku jde o 61 % nárůst a podle všeho by se mělo jednat téměř o polovinu z celkového počtu ubytovaných turistů. 

Krátkodobý pronájem představuje pro Pražany zajímavou možnost přivýdělku. V průměru si ročně přijdou na částku kolem 50 tisíc korun, a navíc se setkávají se zajímavými lidmi – i to je pro mnohé hostitele důvod pro registraci do Airbnb.

airbnb1

Dlouhodobý nájem nebo krátkodobé ubytování? FOTO: Let Me Inn 

Pronajímat není tak jednoduché, jak si mnozí myslí

Na druhou stranu však přestává být snadné oslovit dostatečný počet zájemců. Počet turistů, kteří hlavní město za rok navštíví, je dlouhodobě stabilní, ale počet registrací do Airbnb strmě roste. Mnoho hostitelů proto nárůst konkurence řeší spoluprací s profesionálními správci.

Správa bytu externí firmou hostitelům výrazně šetří čas. Profesionálové se starají o vše – od propagace bytu na Airbnb přes komunikaci s hosty až po případné opravy. Navíc spolupracují s dalšími odborníky a mohou zajistit také tzv. home staging a profesionální fotografie.

airbnb2

Ubytovatelé poskytují profesionální služby. FOTO: Let Me Inn 

Výdělek mohou navýšit zkušení správci

Správa bytu v Praze se vyplatí nejen z časového, ale i z finančního hlediska. Podle údajů společnosti Let Me Inn, která svým klientům přivítala téměř dvacet tisíc hostů, se průměrné zvýšení výdělku pohybuje od 20 – 50 %. Cena za správu krátkodobého pronájmu přitom není vysoká.

Další užitečné informace najdete na www.letmeinn.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *