Ahoj dobrodruzi, přátelé oddílu, zvědavci, ať jste malí, velcí, tlustí či tencí. Je to už víc než rok, co jsme otevřeli Neobyčejnou klubovnu. Jak se jí dařilo? Co v ní probíhá nebo se chystá? Kde cestovali naši přátelé a jiný odvážní dobrodruzi? To vše bude součástí oslav prvních narozenin. Toto si přeci nenecháte ujít, tak přijďte, začínáme v neděli v 10 hodin a končíme v 17 hodin!

Za jeden rok existence se v Neobyčejné klubovně ve Vršovicích uskutečnila celá řada akcí pro děti i dospělé. Na její rekonstrukci a uvedení provozu mají lví podíl především vedoucí, děti a jejich rodiče z oddílu Poutníci. Prostory zničené bývalé restaurace v Norské ulici jim pronajala městská část Praha 10. V neděli 11. listopadu se můžete přijít podívat, jak to v klubovně vypadá a hlavně zhlédnout několik krátkých přednášek s promítáním především cestovatelského rázu. Program začíná už v 10 hodin dopoledne a končí až večer.

Mimochodem série promítání Horydoly probíhá probíhá také v Neobyčejné klubovně. Nejbližší promítání budou na horolezecká témata: Kuba Turek nabídne tipy na zimní lezení ve Vysokých Tatrách pro rekreační horolezce (19. listopadu 19:00 h) a Ondra Kavalír s Lukášem Pátkem ukážou, jak se leze na sedmitísícový Pik Lenina (26. listopadu 19:30 h). 

Program oslavy

V rámci oddílových aktivit, které budou probíhat zejména odpoledne budete mít jedinečnou možnost zapojit se a vyzkoušet si, jak se vážou uzly, luští morseovka, práce s GPS nebo poznávají stromy. V neposlední radě uslyšíte vybrané oddílové písně, které vás rádi naučíme!

Proběhnou již tradiční přednášky cestovatelů, kde vystoupí, jak zkušení matadoři, tak i ti, co cestovat začínají. Uslyšíte o krajinách jako Indonésie, Egypt, Kambodža, Irsko… Více se dozvíte v kompletním programu, který již brzy zveřejníme na webu Neobyčejné klubovny http://poutnici.desitka.cz/…u-klubovnou/.

Kromě těchto tradičních přednášek vás čekají ukázky toho, co se v Neobyčejné klubovně děje. Zažijete divadelní improvizaci od Poločasu nápadu. Uvidíte, kam to dotáhli účastníci kurzu akrojógy od AkroGaMi za necelý rok, a také vás seznámíme s oddílovými aktivitami, které tento prostor umož??uje. Třeba vás některá z nich zaujme a přijdete se pak sami zapojit. 

Celý program bude naprosto volný, takže přijďte, kdy se Vám to hodí nebo podle toho co Vás zajímá! Program již brzy na webu Neobyčejné klubovny http://poutnici.desitka.cz/…u-klubovnou/.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *