Milujete cestování? Dnes se jedná o velmi zajímavý koníček mnoha lidí. A nejenom těch, kteří mají dostatek peněz. Cestovat lze i celkem levně. Jak na to?

Primárně je třeba využívat těch nejvýhodnějších možností, kam patří:

  • Cestování veřejnou dopravou
  • Nocleh v hostelech a pronajatých pokojích
  • Volba termínů mimo sezonu

Takto lze poznávat konkrétní místa i s pár tisícovkami v kapse. Zapomínat však nesmíme ani na cenu dopravy na místo. Už dávno pryč je doba, kdy by se vyplatil autobus, vlak, nebo auto. Dnes je výhodné létat.

Jsou destinace, které vyjdou na pár stovek

Nevěříte, že je cesta letadlem skutečně výhodná? Potom se podívejte na ty nejzajímavější destinace. Takové, kam je možné letět doslova za pár stovek. Příkladem jsou levné letenky do Londýna. Pokud vás toto město vždy lákalo, můžete si tam zaletět za cenu, která bude levnější, než cesta z jednoho konce naší republiky na druhý. Možných dalších destinací, které vycházejí velmi dobře, je však celá řada. Jde hlavně o velká evropská města.

I toto je důvodem, proč se do popředí dostávají i takzvané eurovíkendy. Tedy krátkodobé poznávací zájezdy, s odletem v pátek a příletem v sobotu. I takto krátké doba stačí k poznání města a díky levnému létání se vám takový výlet i celkem vyplatí. Rozhodně nejde o žádné hýření penězi.

Výběr je snadný – vše zvládnete online

Kde letenky kupovat, abyste měli jistotu nízkých cen? Samozřejmě na internetu. Nikoliv přímo u leteckých společností. Hitem jsou takzvané srovnávače letenek. Zde máte jistotu, že pořídíte nejenom levné letenky. Pořídíte zaručeně ty nejlevnější. A to z pohodlí domova, prostřednictví m internetu. Stačí mít jenom jasno o tom, kam a kdy chcete jet. Podle toho vyplníte vyhledávací formulář, kam zadáte:

  • Cílovou zemi nebo město
  • Termín odletu a příletu
  • Odletovou lokalitu

Následně se vám zobrazí letenky od různých leteckých společností. Stačí jeden klik a máte je zařazeny podle cen. Vybrat tu nejvýhodnější je hračka. Zkuste to a uvidíte.

Díky nízkonákladovým společnostem

Jak je možné, že se letenky vyrovnají ostatním formám přepravy? Je to jednoduché. Vliv na to mají hlavně takzvané nízkonákladové společnosti. Ty lze charakterizovat jako běžné vlaky nebo autobusy, jenom cestujete vzduchem. Když u nich pořídíte třeba Amsterdam letenky, znamená to, že si kupujete jenom místo v letadle. Nikoliv jídlo a pití, nebo další bezplatné dopl??kové služby. Díky tomu se nijak nenavyšuje cena letenky. Pro běžné turisty ideální volba. I proto, že let trvající 1 – 2 hodiny bez potíží zvládnete i bez nutnosti koupě jakéhokoliv občerstvení. Když se přesto rozhodnete pro jeho koupi, není důvod se obávat toho, že by ceny byly astronomické. Jsou sice o něco vyšší než v běžných obchodech, ale rozhodně se nejedná o nic hrozného. Cestovat s komfortem a různými doplňkovými službami tedy lze i u nízkonákladových společností – jenom je nutné si je přikoupit.

Přestup může být výhodou

Důvodem, proč nakupovat online je i to, že vám mohou být dostupné různé kombinace. Tedy lety s přestupem, kdy využijete hned dvou leteckých společností. To není vždy na škodu. Pokud existuje jenom jedna přímá linka, která není nejlevnější, může se vyplatit využít přestup. A to, i když reálný čas trávený ve vzduchu a nalétaná vzdálenost bude větší. I to je důvod, proč hledat letenky právě na internetu. Moderní vyhledávače totiž vytvářejí i různé výhodné kombinace letů, kterých lze využít. ??ada linek může i celkem dobře navazovat, čímž odpadají starosti, co budete dělat několik hodin na přestupním letišti. A když se tam přece jenom zaseknete, možnosti výhodných nákupů v duty-free obchodech jsou jistotou, že se nudit zaručeně nebudete.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *