byt-pohovka

Útulný byt si každý představuje jinak. FOTO: Ziphome

Poté, co ustávají výstavby developerských projektů v Praze, začíná být po second handových bytech na prodej v Praze velká shá??ka. Pomůžeme s výběrem i poradíme, jak snadno a bezpečně koupit.

Správné hledání šetří čas

Stále jsou ještě tací, kteří se snaží hledat byty na prodej Praha hledáním na internetu. Procházejí desítky inzertních serverů, aby našli ten pravý. Častým problémem pak je, že se pak ocitají v kruhu: nachází stále stejné nabídky.

Sice se mezi nimi objevují i nové, ale v tom přívalu inzerátů je těžké je rozlišit. Byt jako byt. Aby jim skutečně nic neuniklo, musí hledat denně. Zbytečně tak plýtvají svým časem, který by mohli věnovat rodině, přátelům nebo svým koníčkům.

Jak tedy správně hledat byty Praha?

Využijte chytrých moderních technologií. Na zipHOME.cz realitní seznamce vám stačí jednou zadat svou poptávku a ta už hledá za vás. Prohledává všechna zajímavá místa, kde by se mohl objevit prodej bytu v Praze, který by odpovídal vaší představě. Vám tak stačí jen sledovat e-mail a vybírat už z prověřených nabídek.

Vybírat můžete z bytů na prodej v Praze jako od přímých majitelů bez realitky, tak z nabídek se zastoupením realitních kanceláří. A aby vám skutečně nic neuniklo, získáte přístup i k neveřejným nabídkám.

Neveřejné nabídky

Velmi často se u bytů Praha stává, že si majitel nepřeje byt na prodej veřejně prezentovat. Nabídku tak na internetu nikde nenajdete. Spoléhá na prověřené poptávající na zipHOME.cz, realitní seznamce. Vy se k takové nabídce dostanete snadno. Jak?

Vaši vloženou poptávku automaticky porovnáme i se všemi neveřejnými nabídkami bytů na prodej v Praze a spojíme vás na přímo s prodávajícím.

Jak vybrat ten nejlepší?

Na e-mail vám přichází nabídky, které odpovídají vašim požadavkům. Podle čeho ale vybrat ten nejlepší byt na prodej v Praze? Sestavte si žebříček priorit. Sepište si všechny požadavky na byt, které máte, a rozdělte je do skupin: nutné – dobré mít – nezáleží.

Také si sepište, co by naopak byt na prodej v Praze neměl. Kromě vybavení sem patří také lokalita či občanská vybavenost. Třeba blízkost školy, školky pro vaše děti, blízkost parku pro jogging nebo raději chcete mít svůj oblíbený bar za rohem?

Všechny nabídky bytů Praha pak porovnávejte podle tohoto žebříčku a samozřejmě také podle svého dojmu. Pro lepší orientaci si je známkujte jako ve škole. U nemovitostí se známkami 1 až 3 si domluvte osobní prohlídku.

lide-comics

GRAFIKA: Ziphome

Prohlídky bytů

Vždy je dobré se na prohlídku připravit. Na co se zaměřit a nezapomenout se zeptat najdete na blogu zipHOME.cz. Na každou prohlídku si vezměte s sebou papír na poznámky, abyste si mohli odpovědi zaznamenat.

Také si u jednotlivých poznámek připište, k jakému bytu na prodej v Praze patří. Zapisujte si také první dojem a pocity, jaké ve vás vyvolává. Vše se může při výsledném porovnání a výběru hodit.

Kromě běžných věcí se zajímejte také o spotřebu energií. Mnohé vám napoví energetická třída, kterou má prodávající bytu v Praze povinnost uvádět už v inzerci. Jde o vyznačené písmeno v rozmezí A – G.  Písmeno A značí nejméně energeticky náročnou budovu, písmeno G pak mimořádně nehospodárnou.

Kompletní energetickou náročnost budovy, ve které se byt nachází, najdete v tzv. průkazu energetické náročnosti budovy (PENB), který má prodávající povinnost nechat vypracovat ještě před prodejem a umožnit vám jej k prostudování.

Finance

Ještě před samotnou koupí bytu v Praze zvažte vaše finanční možnosti. Cena bytu totiž není posledním výdajem, který vás čeká. Může být navýšena třeba provizí realitnímu zprostředkovateli, v případě koupě přímo od majitele pak o část nákladů na prodej, jako jsou smlouvy nebo úschova.

Po úspěšné koupi vás také čeká zaplacení daně z nabytí nemovitosti. Všechny potřebné informace, jak vypočítat základ daně a další zajímavé tipy a návody najdete na webu realitní seznamky zipHOME.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *