peníze

Konsolidace je vhodným řešením pro všechny, kteří se dostali do dluhového kolotoče. Vstupenka na tuto „atrakci“ je bohužel často jednosměrná. Splácení několika dluhů přináší řadu finančních problémů a mnohdy končí exekucí. Sloučení půjček se tedy rozhodně vyplatí.

Konsolidovat půjčky znamená sloučit je všechny dohromady v jednu. Díky tomu lze získat nové podmínky v podobě měsíční splátky, době splatnosti i úrokové sazby.

Konsolidujte všechny typy úvěrů

Banky běžně ve svém portfoliu nabízí konsolidaci úvěrů. Tento produkt je tím pravým řešením pro ty, kteří se ve svých dluzích již nevyznají. U mnohých bývá špatným zvykem řešit půjčku půjčkou. Právě toto východisko je snadnou cestou do dluhové pasti.

V rámci konsolidace půjček lze spotřebitelské úvěry, hypotéky, kontokorenty, kreditní karty, nebankovní půjčky a v některých případech i leasing sloučit v jeden dluh. Konkrétní typy půjček, jejich výše a počet vždy záleží na podmínkách banky. Nejhlavnějším parametrem je celková suma sloučených úvěrů. Ta je u mnoha bank stanovena na 500 000 Kč až 600 000 Kč, ve výjimečných případech až na 1 000 000 Kč.

Plaťte každý měsíc jen jednu splátku

Pokud nyní každý měsíc odvádíte pět splátek na pět různých úvěrů, pak vás s konsolidací čeká jedna pravidelná splátka jedné půjčky. Banka vám kromě sloučení nabídne i novou výši měsíční splátky a získat můžete také nižší úrokovou sazbu. Zárove?? lze ušetřit na poplatcích, které již nebudete platit zvlášť za každý dluh.

Co konsolidací půjček získáte?

  • Každý měsíc zaplatíte jen jednu splátku.
  • Budete mít větší přehled nad dluhy.
  • Ušetříte na bankovních poplatcích.
  • Dluhy budete déle splácet.

Využijte výhod kalkulačky konsolidací

Máte-li pocit, že s konsolidací jsou spjaty jen samé výhody, pak buďte na pozoru. Stále se jedná o komerční produkt, na kterém chce banka především vydělat. Banka za klienta sice převezme odpovědnost za jeho dosavadní závazky, avšak nic není zadarmo!

Zapotřebí je neopomínat poplatky za sjednání a vedení konsolidace či takzvané skryté poplatky. V tomto případě je nesmírně důležitá výše RPSN. Rozhodně se nenechte opít rohlíkem a nespokojte se jen s nižší měsíční splátkou.

S tím, že banka od vás převezme dluhy, bude muset za vás u některých věřitelů zaplatit sankce za předčasně splacené úvěry. Tyto náklady mohou a nemusí jít na vrub klienta. Jestliže uvažujete o sloučení půjček, pak vám s výběrem může pomoci kalkulačka konsolidací, která vám spočítá, s jakým poskytovatelem ušetříte nejvíce.

K výpočtu nové měsíční splátky potřebujete znát:

  • celkové výše úvěrů, které zbývají doplatit,
  • celkové výše měsíční splátky všech úvěrů,
  • nové doby splatnosti, kterou požadujete.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *