Výstava vtipů světoznámého humoristy Pavla Kantorka je umístěna nad Vodním světem v Malešickém parku. K vidění je od 10. srpna do 30. září. V případě příjemného počasí bude výstava prodloužena až do 15. října. Vstup je zdarma.

Výstava navazuje na loňskou úspěšnou expozici v lokalitě Nad Primaskou, jejímž tématem byly vtipy ze zvířecí říše. Část těchto vtipů bude k vidění i v Malešickém parku, ale výstava nabídne dalších čtyřicet nových velkoformátových tisků, které mapují celoživotní kreslířskou tvorbu Pavla Kantorka.

Návštěvníci mohou prohlédnout jak starší černobílé kresby tuší, tak barevné vtipy, které již jsou upravované v grafickém programu Corel Draw, na jehož vývoji se kreslíř dlouhodobě podílí. Součástí výstavy je panel s informacemi o životě a díle profesora Pavla Kantorka.

Teoretický fyzik Kantorek

Pavel Kantorek není jen kreslíř, ale zejména vědec. Svůj život zasvětil teoretické fyzice a výzkumu času, kterému se věnuje na Rayendsově univerzitě v Kanadě. O své kreslířské tvorbě říká: „Vtipy mě napadají v době, kdy řeším nejsložitější problémy časoprostoru, zabývám se složitými rovnicemi. Zahlédnu směšnou situaci v době, kdy je mozek unaven, jakoby hledal způsob, jak si odpočinout. Náhle se objeví zkratka, kdy jsou k sobě přiřazené zdánlivě nesouvisející situace a najednou to v mozku klikne, zrodí se vtip a hlava dostane nový přísun energie.“

Druhý ročník výstavy humoru Pavla Kantorka pořádá Centrum InGarden za finanční podpory Prahy 10, v rámci Zásobníku projektů – město na míru.

Pavel Kantorek na webu: Wikipedie – YouTube – Klasika na G.cz – Výběr na Oook.cz – Galerie na Kreslenyvtip.cz – 1150 vtipů

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *