hostivar-molo2-nahled

Na druhém břehu se sluní nudisté. FOTO: Kuba Turek

Do nového hábitu se převlékla zrekonstruovaná Hostivařská přehrada. Multifunkční sportovní areál nyní nabízí mimo jiné i pronájem stále populárnějších paddleboardů či možnost zahrát si oblíbený pétanque. Díky spolupráci se spolkem Water Sports Club se mohou návštěvníci těšit na mnohem více zábavy než vloni.

Matěj Nejedlý

„Kromě klasického opalování na pláži jsme si pro návštěvníky přehrady letos připravili spoustu sportovního a kulturního vyžití,“ říká manažerka sportoviště Tereza Pácaltová. „Nově máme letos k pronájmu hřiště na beach volejbal, kde budeme pořádat i turnaje, na multifunkčním hřišti si zase mohou hosté zahrát street basketbal, nebo florbal. K dispozici je také velká škála vodních sportů. Již nyní je tu možnost vyzkoušet si jízdu na paddleboardu, kromě klasických šlapadel, kánoí a kajaků také doufáme, že si návštěvníci brzy budou moci zkusit i vodní wakeboardový vlek.“

Sport, relax a odpočinek

Ruku v ruce s novým programem jdou další inovace. Změnou prošly webové stránky, logo a nově i sociální sítě. Kromě sportu si na Hostivaři můžete zajít i za kulturou. „V plánu máme menší hudební akce, nebo i akce adrenalinového rázu,“ těší se manažerka sportoviště.

Pro návštěvníky, kteří stojí především o relax u vody, je nově připravena tzv. chill zóna, kde si mohou mj. vypůjčit oblíbeného fatboye, nebo jen tak poležet v houpací síti.

V plánu jsou také akce pro seniory a cvičení jógy na nafukovacích paddleboardech. Zájemci se mohou těšit také na lekce čínského bojového umění taiči.

Klid ve městě uprostřed přírody

Hostivařská přehrada je položena v nádherné a klidné lokalitě uprostřed Hostivařského lesoparku. Pouze pár minut cesty z centra Prahy naleznete přírodní koupaliště s největší vodní plochou v Praze, kolem níž se rozprostírá jedna z nejkrásnějších přírodních částí v hlavním městě.

Přímo uprostřed se nachází areál koupaliště Hostivař. V areál koupaliště naleznete dvě pláže –  hlavní a nudistickou. Každá z pláží disponuje vlastním vstupem, ale areál je uvnitř propojen. V obou těchto částech pak můžete relaxovat na travnatých i písčitých plochách. Součástí areálu jsou taká stánky s občerstvením, sociální zařízení, sprchy s pitnou vodou, převlékárny, dětské hřiště, půjčovna lodiček a další sportoviště.

INFO: Hostivařská přehrada

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *