??editele malešické průmyslové školy odvolal Magistrát hlavního města Prahy poté, co zemřela jedna z učitelek a poté vyšlo najevo, že ji žáci šikanovali. Školní inspekce ani nikdo jiný zatím neprokázal souvislost mezi její smrtí a šikanou. Je však zřejmé, že byla labilní, nedokázala zvládnout žáky a vlastně ani výuku angličtiny.

??editel Střední průmyslové školy Na Třebešíně František Bártl přímo podléhá svému zřizovateli, což je hlavní město Praha.

Školu povedou dočasně od pátku jeho zástupci.

Problémy ve třídě nastaly již na podzim, když si studenti stěžovali na špatnou výuku pětapadesátileté angličtinářky. V prosinci se paní učitelce udělalo nevolno, zástupkyně ředitele ji odvedla k lékaři a ten jí po vyšetření doporučil na neurologii.

Kvalita výuky se nezlepšila, přidala se šikana několika studentů vůči vyučující, a další studenti na to upozornili svého třídního učitele. Třídní o tom hovořil 6. ledna s učitelkou i se šikanisty, ale všichni takové chování popřeli. Ostatní studenti proto šikanu natočili na video, které ukázali 12. ledna vedení školy. Následoval zákrok ředitele, kterým vedl k omluvě rodičů tří agresivní studentů a předání kytice paní učitelce.

Angličtinářka koncem ledna ve škole upadla bez cizího zavinění a odvezla ji přivolaná sanitka. V nemocnici po několika dnech zemřela.

VÍCE O ŠKOLE: Blecha z Třebešína vyhrál v USA

INFO: Střední průmyslová škola Na Třebešíně

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *