Péče o chodce přerostla v Úvalské ulici do nesmyslného zdržování dopravy a hlavně vytvořila nové daleko nebezpečnější situace, než tam nastávaly dosud. 

O co jde? V kostce: Čtyřpruhovou Úvalskou ulici křižuje poblíž křižovatky s ulicí Barikádníků přechod pro chodce. Aby dopravní inženýři udělali přechod bezpečnější, nevymysleli nic lepšího, než že stáhli dopravu do jednoho pruhu ve směru ze Skalky do Malešic.

Čím pomaleji, tím bezpečněji?

Jednoduše řečeno: Jeden pruh na frekventované ulici zatarasili kusem betonu a mysleli si, že tím pomohou chodcům. 

<%ZZ31_heureka_koladeti%>

Zda to chodcům pomohlo, lze jen stěží říci. Před zúžením i za ním pravidelně nastává chaos. V rovné a přehledné komunikaci, která je ve špičkách plně vytížená, se najednou zjevila nelogická překážka, kterou tam nikdo nečeká. Znají ji jen řidiči, kteří tudy jezdí pravidelně.

Chaos, zmatek, zpoždění

Vytváří se dopravní zácpa, auta zmateně přejíždějí z jednoho pruhu do druhého, cyklisté jsou vytlačováni na chodník, náklaďáky ukazují, kdo je na ulici silnější, autobusy nabírají zpoždění… V tom chaosu a nervozitě nakonec nikdo pořádně nesleduje chodce, kteří chtějí přejít přes přechod. Nemluvě o tom, že bezpečný přechod se semafory je jen o sto metrů dál na křižovatce s ulici V Olšinách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *