Výstava kresleného humoru Pavla Kantorka ve školicím centru InGarden ve Strašnicích končí 30. června. Návštěvníci mají možnost zhlédnout 58 velkoformátových vtipů.

Zároveň jsou v prodeji originální kresby společně s katalogem výstavy a knížkami ilustrovanými Pavlem Kantorkem. Výstava je otevřena pro veřejnost v pracovní dny od 9 do 17 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Pavel Kantorek o výstavě říká: „Lidé zaujímají vztah ke všemu, s čím přichází do styku. Tento vztah pak spadá do jedné ze tří kategorií: Pozitivní, Negativní a Neutrální. To, do které kategorie lidský vztah k něčemu zapadne, to je velice individuální. Je zřejmé, že nejlepší je mít ke všemu vztah pozitivní. To se ale málokomu podaří. Asi neexistuje člověk, kterému by něco nelezlo na nervy. Abychom byli schopni zařadit svůj vztah k něčemu alespoň do kategorie neutrální, je nutno lidské vztahy blíže a názorně prostudovat.”

Humorista a kreslíř Pavel Kantorek se narodil se v Olomouci, žil v Ostravě, studoval v Brně, publikoval v Praze a Bratislavě. V roce 1968 emigroval z komunistického Československa. Dnes žije v Kanadě, kde přednáší jako profesor na technické fakultě Ryerson Institute v Torontu.

Mimo to pracuje stále jako ilustrátor a karikaturista. Jeho charakteristické kresby a nevšední postřehy jsou přetiskovány v mnoha světových publikacích. Kantorkovy kresby a ilustrace dosahují profesionálního uznání na mezinárodních soutěžích a výstavách, kde už mnohokrát získal hlavní cenu uměleckých porot. Kantorek sám se charakterizuje jako humanista, který „… klopýtá 300 let za Komenským“.

INFO: InGarden a Pavel Kantorek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *