mobil

Podnikatelé si zvykli na fakt, že bez vlastních webových stránek nelze prodávat zboží ani poskytovat služby, museli zajistit facebookový profil, aby o sobě dali vědět zákazníkům. Letos přišla doba aplikací na chytré mobilní telefony. Kdo si je nezřídil, přichází o výdělek.

„Mobilní aplikace jsou moderní způsob, jak propagovat firmu a komunikovat s klienty,“ uvádí Adamapp.cz, který provozuje množství aplikací pro české podniky i jednotlivce. „Získáte přímý přístup ke všem uživatelům aplikace prostřednictvím bezplatných zpráv, které se ihned zobrazí na displeji mobilu.“

Appky neslouží jen pro podnikání a nabídku služeb. Informace přes ně dodávají svým fanouškům slavné osobnosti, sportovní týmy, hudební skupiny, úřady a také mnohé instituce či jednotlivci, kteří mají co říci ostatním.

Samoobslužná mobilní aplikace

Co to mobilní aplikace vlastně je? Navenek se to tváří jako jednoduchý prográmek, který si kterýkoliv uživatel jednoduše stáhne do svého mobilu z obchodu Apple Store nebo Google Play. Propagační bývají obvykle zdarma, za informativní se platí malé částky přímo z mobilu.

Za tímto prográmkem se ovšem skrývá složitá technologie, kterou ovládají největší výrobci mobilů a tabletů s operačním systémem Android a Apple, tedy především Google, Apple a světové značky mobilních telefonů.

aplikacemobil1

Právě Adamapp přišel na český trh s novinkou, jak mobilní aplikace zjednodušit a zpřístupnit i pro malé firmy a živnostníky.

K čemu se appka hodí?

Chcete dát vědět hostům, jaké polední menu dnes podáváte v hospodě? Udělejte to sami a ještě k tomu přidejte ceny, fotky a třeba i krátké video s doporučením od vašeho kuchaře.

Rádi byste ukázali zákazníkům, co nového přibylo do vašeho bazaru či sekáče za poslední týden? Dejte jim to do appky, přidejte adresu a otvírací dobu. Pošlete jim o tom zprávu.

Jste sportovci nebo sportovní klání organizujete? Pak přijdou vašim fanouškům vhod termíny zápasů, výsledky, tabulky, soupisky týmů, mapa hřišť, fotky a videozáznamy klíčových okamžiků.

Víte, co ostatní nevědí? Můžete jim to poskytnout pomocí appky. U nás v Praze 10 si třeba dokážeme představit, že budete sledovat všechny přírodní rezervace, nebo dáte dohromady kulturní programy, sepíšete sportovní kluby, budete sledovat dopravu, doporučíte skvělé pivo a výborné jídlo ve vybraných restauracích. Můžete ale třeba jenom fotit mraky a zasvěceně komentovat počasí, zabývat se lokální politikou (to je zrovna na Desítce výživné téma), vytvořit plánovače či seznamy všeho možného – například co nakoupit, co uvařit a jaké suroviny jsou k tomu potřeba, jaké vtipy vyprávět v lepší společnosti a jaké mezi kámoši u piva, nebo třeba jen přehled, jak drahé jsou služby ve vašem paneláku.

Možností je nekonečné množství. Jste omezeni jen fantazií…

 

Jak vytvořit vlastní aplikaci a kolik to stojí?

Za příklad si bereme výše zmíněný samoobslužný systém Adamapp. Ovládá se z mobilu, tabletu, stolního počítače, nebo notebooku.

1. Založ účet

Stačí zadat e-mail a vymyslet název aplikace.

2. Nastav aplikaci

Jak bude vaše aplikace vypadat a co vše bude obsahovat, záleží jen na vás. Vypl??te jednoduché předpřipravené menu a začněte aplikaci plnit fotkami, kalendářem, službami, zbožím, zprávami pro uživatele, mapami…

3. Využij svůj obsah

Do aplikace můžete jednoduše vložit obsah z vašeho dosavadního webu, Facebooku, Twitteru, Picassa, Flickru, Instragramu, YouTube nebo Soundcloud.

4. Vytvoř záložky

Záložka je to nejdůležitější v aplikaci. Naviguje uživatele, co má hledat a kde to najde. Možnosti jsou neomezené.

5. Pošli zprávu

Napište krátké sdělení a upozorněte na své novinky všechny uživatele najednou. Technologie push doručí zprávu všem, kdo mají vaši appku v mobilu a při tom ji nemusejí mít zapnutou. Push je automaticky v mobilu zapnutá, ale uživatel ji může na jednotlivých aplikacích odhlásit. Proto mu posílejte jen zprávy, která jsou pro něj užitečné a zajímají ho.

6. Propoj svět Facebook

Automatické předávání informací z vaše aplikace do facebookového profilu zajistí lepší pokrytí zájemců o vaše novinky. Propojit se můžete také s webovou stránkou a twitterovým účtem. Uživatelům se může hodit i čtečka RSS.

7. Dej o sobě vědět

Nenechávejte si vaši skvělou aplikaci jen pro sebe. Nabídněte ji celému světu prostřednictvím Google Play a APP store.

8. Teprve jsi začal!

Aby měla aplikace smysl, teprve teď začínáte. Neustále aktualizujte její obsah, dopl??ujte informace, přidávejte fotky a nenechávejte si žádné znalosti pro sebe. Vaši zákazníci to ocení.

Kolik to všechno stojí? Aplikaci vytvoří i technický laik za pár minut. Za to se neplatí nic. Také publikování je zdarma. Měsíční provoz přijde od 680 Kč (pokud si ho objednáte na rok) do 820 Kč (při objednávce jen na měsíc). Ceny jsou uvedeny bez DPH.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *