Tak hloupé, složité a neprůkazné dotazníky, aby člověk pohledal! Několikastránkový formulář s připravenými odpověďmi má radnici Prahy 10 říci, jak si parkování představují sami obyvatelé naší čtvrti.

Tak nejasným způsobem se snad může ptát jen úředník, protože je nevzdělaný a neschopný domyslet, co mu tak asi občané napíšou. Pokud ovšem jste příznivci spikleneckých teorií, máme pro vás jiné vysvětlení: Dotazník je jen kouřovou mlhou, za kterou starosta Milan Richter už dávno upekl dohodu s odtahovkami a provozovateli parkomatů. Vzniknou placené zóny jako v jiných pražských částech, korupčníci si podají ruce a budou vydělávat bezpracné miliony na nešťastných řidičích.

Spiklenecké teorii o spolčení starosty Milana Richtera a spřátelených firem nahrávají dvě fakta:

V dotazníku nikde není možno jasně vyjádřit, že žádné modré, zelené, žluté, rezidentské a jakékoliv jiné placené zóny nechceme.

Dotazník nemá formu referenda, jak se o něm před dvěma lety uvažovalo, protože by se mohly stát dvě velmi nepříjemné věci pro radnici – buď by přišlo hlasovat málo lidí, protože jsou se současným stavem víceméně spokojeni, a výsledek by byl tedy neplatný, nebo by se mohlo dostavit dost občanů a většina by hlasovala proti placeným zónám, a tímto přáním by se musela radnice řídit.

Přečtěte si názor odjinud: Strašák Strašnic

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *