Do posledního dějství Mistrovství Evropy U20 jdou mladí ragbisté z osmi zemí, kteří o víkendu 8. září odehrají finále a další utkání o konečné umístění na šampionátu. Budou hrát na hřištích v Edenu a Říčanech.

Ve finále se utkají čeští svěřenci kouče Tomáše Krejčího se silným celkem týmem Polska. Rozhodující duel se hraje v Říčanech od 17 hodin na stadiónu Josefa Kohouta. Před nimi tam hrají utkání družstva Ukrajiny a Maďarska o bronzové medaile.

V pražském Edenu se v sobotu od 10 hodin utkají celky bojující o sedmé místo Moldavsko a Lotyšsko. V poledne bude zahájen zápas Švýcarsko – Lucembursko o pátou příčku Mistrovství Evropy mladých hráčů. Přestože v Edenu nehrají žádní zázrační ragbisté, přijďte se podívat.

Čeští ragbisté na Mistrovství Evropy U20 zatím vyhráli 41:12 nad Moldavskem a 65:7 nad Maďarskem.

„Těšíme se, že nás ragbyoví diváci v Říčanech v sobotu 8. září povzbudí i ve finále. Moc to budeme potřebovat, neboť tentokrát se budeme muset i hodně bránit a nejenom útočit, jako v předchozích utkáních,“ zve do říčanského hlediště ragbista Aleš Stejskal, který zatím patří se 36 body k nejúspěšnějším hráčům české dvacítky.

„Pokud vás ragby zajímá a nemůžete jet do Říčan, přijďte se podívat do Edenu. Jestli jste ragby nikdy předtím neviděli, určitě se v hledišti najde někdo, kdo vám pravidla pomůže pochopit,“ dodává předseda ragbyového klubu Slavie Praha Petr Ryvola, který je spoluorganizátorem Mistrovství Evropy.

Program Mistrovství Evropy v ragby U 20

sobota 8. září 2012

Česko – Polsko od 17 hodin v Říčanech

Maďarsko – Ukrajina od 15 hodin v Říčanech

Lucembursko – Švýcarsko od 12 hodin v Praze v Edenu

Moldavsko – Lotyšsko od 10 hodin v Praze v Edenu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *