Reprezentační týmy ragbistů do 20 let z Česka, Ukrajiny, Moldavska, Polska, Švýcarska, Lucemburska, Lotyšska a Maďarska budou po šest dnů od 2. do 8. září usilovat na třech hřištích v Praze a na jednom v Říčanech o postup do dalších bojů Mistrovství Evropy U20. Čtyři utkání z dvanácti mohou vidět i obyvatelé Prahy 10. Za ragbyovou šiškou lze zajít do Edenu dnes v neděli 2. září a příští týden v sobotu 8. září.

Ragbyový tým České republiky se pod vedením trenéra Tomáše Krejčího sešel už poslední středu v srpnu v Praze, aby si hráči z deseti klubů po několika letních soustředěních ještě upřesnili taktiku na své soupeře. Tím prvním bude tým Moldavska, se kterým odehrají zápas 2. září na ragbyovém hřišti Josefa Kohouta v Říčanech od 17 hodin.

Organizace je velmi složitá

„Organizací turnaje byly pověřeny kluby Slavie Praha, Sparty Praha, RC Petrovice a RC Říčany. Jejich činovníci v podobné sestavě organizátorů už ostatně podobnou kvalifikaci před lety připravovali. Příprava nebyla vůbec snadná. Vždyť jenom bodový scenář, ve kterém jsou uvedena důležitá místa, data a k tomu časy, má přes tři stovky řádků,“ upřesňuje informace k časově nejdelší a rovněž nejnáročnější akci českých ragbistů generální sekretář České rugbyové unie Pavel Chaloupka.

„Pět týmů přicestuje svými autobusy, ale tři celky pravidelnými autobusovými linkami, čekáme přílety třeba předsedy Evropské ragbyové federace FIRA-EUR Bakeho, dále dalších činovníku mezinárodní federace, někteří rozhodčí přiletí, jiní zase přijedou vlakem, zkrátka a dobře bude to týden, který prověří naše organizační schopnosti desítek dobrovolníků,“ dodal Pavel Chaloupka.

Je to svátek ragby

„Chceme využít dvanácti ragbyových utkání i k propagaci ragby zejména mezi mládeží. Pro všechny kluby to je na jedné straně pocta a na druhé závazek,“ řekl pro ragbyový web Ceskeragby.cz jeden z týmu organizátorů turnaje Juraj Rázga ze Slavie Praha.

„Musíme porazit v úvodním utkání 2. září v Řčanech Moldavsko, abychom pak hráli o medailová umístění. Ve středu 5. září odpoledne nás čeká utkání na Spartě Praha na Podvinném Mlýně a to v každém případě, bez ohledu jestli vyhrajeme nebo prohrajeme s Moldavskem. Naším soupeřem může být podle toho vítěz nebo poražený z duelu Švýcarsko – Maďarsko. O sedmé a páté místo se pak 8. září hraje v Edenu a o třetí a první místo v Říčanech. Byl bych rád, i když jsem slávista, aby to nebylo v Edenu, ale právě tam a nejlépe o první místo,“ vysvětlil jízdní řád s třemi zápasy české reprezentace Martin Ryvola, mlýnová spojka ze Slavie Praha.

Program Mistrovství Evropy U20 v ragby

Neděle 2. září

10:00 Švýcarsko – Maďarsko (Slavia)

12:00 Polsko – Lotyšsko (Slavia)

15:00 Ukrajina – Lucembursko (Říčany)

17:00 Česko – Moldavsko dějiště utkání (Říčany)

Středa 5. září

15:00 poražení z utkání 1–4 (Sparta)

15:00 poražení z utkání 2–3 (Petrovice)

17:00 vítězové z utkání 1–4 (Sparta)

17:00 vítězové z utkání 2–3 (Petrovice)

Sobota 8. září

10:00 poražení z utkání 6–8 (Slavia)

12:00 vítězové z utkání 6–8 (Slavia)

15:00 poražení z utkání 5–7 (Říčany)

17:00 FINÁLE / vítězové z utkání 5–7 (Říčany)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *