Jídlo ve Vinohradské nemocnici se radikálně zlepšilo. Kam se na zdejší
kuchyni hrabe většina školních či podnikových jídelen…

Kam zmizely flaksy tvrdého hovězího? Hrachové a fazolové kaše? Tvrdé
pečivo?

Už týden trávím v leže na posteli Fakultní nemocnice Královské
Vinohrady a nestačím se divit. Posuďte sami: Každé ráno čerstvé pečivo,
většinou dva druhy, rostlinný tuk a pomazánka, někdy sladká jindy slaná.
K tomu ovoce. V poledne lehká polévka, kuře nebo ryba s rýží či
bramborem, k tomu kompot nebo salát, a obvykle další ovoce na svačinu.
Večer jednoduché teplé jídlo, například buchtičky se šódó. Neustále
je k dispozici teplý čas slazený i hořký. Ke snídani se podává podle
přání ještě řídká káva.

Komu ani tohle nestačí, může zaskočit do zdejší samoobsluhy, nebo si
koupit něco sladkého či limonádu v některém z mnoha automatů na
chodbách. Jenom s pitím a nikotinem je problém. Alkohol tady nevedou a
kouření je zakázáno.

DESÍTKA.cz: Proč
lidé v nemocnici nejedí? Protože je tam hnusné jídlo.

Text: Kuba Turek jakub.turek@desitka.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *